MATCH Career event

MATCH Career Event: waar bedrijven, studenten, young professionals en zij-instromers elkaar vinden.

Wist je dat er ruim 300 bedrijven en 565.000 arbeidsplaatsen in de Rotterdamse haven zijn? Van kraandrijvers en sleepbootkapiteins, tot dataspecialisten en adviseurs energie en duurzaamheid. En komende jaren zijn er duizenden nieuwe mensen nodig. Denk je aan een carrière in de haven? Mis dan het MATCH Career Event op vrijdag 1 september in het Nieuwe Luxor niet. Hier presenteren tientallen bedrijven uit de haven zich en ontmoet je misschien je toekomstige werkgever.

Het Nieuwe Luxor Theater wordt op 1 september omgetoverd om jouw potentiele werkgever uit de Rotterdamse haven te kunnen ontmoeten! Met plezier kunnen we dan ook melden dat er verschillende programma’s zijn gedurende de dag. Zie hieronder de verschillende onderdelen.

Arbeidsmarkt 10.00 – 15.30 uur
Alle bedrijven hebben een eigen plekje op de arbeidsmarkt in de Rijnfoyer. Bezoekers gaan na de entreehal met één trap omhoog en komen dan op de arbeidsmarkt terecht. Ga in gesprek met potentiële werkgevers en hopelijk ontstaat er een MATCH!

Bekijk hier de deelnemende bedrijven

In de grote theaterzaal van het Nieuwe Luxor Theater vinden verschillende plenaire sessies plaats. Zo worden er seminars & workshops gegeven door verschillende bedrijven. Op de helft van de zaal wordt het scherm gezet, zodat er een fijne setting wordt gecreëerd. Ieder seminar/workshop/presentatie (afhankelijk per bedrijf) duurt zo’n half uur. Inschrijving voor de seminars is verplicht (zie per programma de inschrijflink). De onderstaande programma’s vinden plaats in de theaterzaal.

Workshop ‘Solliciteren doe je zo!’ door Randstad
Tijd: 10.00 – 10.30 uur
Inschrijven voor deze workshop? KLIK HIER

Seminar door Ministerie van Defensie
Tijd: 10.45 – 11.15 uur
Inschrijven voor dit seminar? KLIK HIER

Seminar door Maersk
Tijd: 11.30 – 12.00 uur
LET OP: Engelstalig
Inschrijven voor dit seminar? KLIK HIER

Workshop ‘Financial Future – Jouw financiën in veilige haven’ door Rabobank
Tijd: 12.30 – 13.00 uur
Inschrijven voor deze workshop? KLIK HIER

Seminar door Gezamenlijke Brandweer / Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond
Tijd: 13.15 – 13.45 uur
Inschrijven voor dit seminar? KLIK HIER

Seminar door Mourik
Tijd: 14.00 – 14.30 uur
Inschrijven voor dit seminar? KLIK HIER

Seminar door Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam
Tijd: 14.45 – 15.15 uur
LET OP: Engelstalig
Inschrijven voor dit seminar? KLIK HIER

Bekijk hier het inhoudelijke programma per workshop/seminar

En er is nog veel meer te doen:

Inholland Radio 10.00 – 15.30 uur
In samenwerking met onderwijspartner Hogeschool Inholland Rotterdam, wordt er radio gemaakt tijdens MATCH. Radio voor én door studenten! Zij zullen reportages maken en interviews afnemen met verschillende bedrijven en studenten / young professionals / werkzoekenden.

CV check 10.00 – 15.30 uur
Studenten, young professionals én werkzoekenden kunnen in de foyer bij de arbeidsmarkt hun CV laten checken. Is deze wel goed opgebouwd? Staat alle relevante informatie erin? Er worden tips en tricks gegeven door een aantal intercedenten van Randstad!

RSCW Stage 10.00 – 16.30 uur
Het entertainment, de muzikale omlijsting van MATCH en een inhoudelijk programma. Dat is waar de organisatie Rotterdam Street Culture Week op het podium in de Rijnfoyer voor gaat zorgen. Dit gebeurt gedurende het gehele tijdsblok van MATCH.

Esports en gaming 10.00 – 16.30 uur
Tijdens MATCH kunnen studenten hun hart ophalen met gamen in samenwerking met House of Esports. Er kunnen diverse haven-games gespeeld worden, er is een VR-experience en een race seat aanwezig. House of Esports heeft daarnaast gaming works ontwikkeld en dit willen we toepassen bij MATCH. Dit betekent dat de bezoekers aan de hand van games een aantal analyse gemaakt worden en die worden dan gekoppeld aan de bedrijven (bij welk bedrijf past de student het beste aan de hand van de gespeelde games).

Serious game Port Constructor*
Tijdens de game bouwen de studenten dé haven van de toekomst.
De toekomstige haven draait op hernieuwbare grondstoffen en is in 2050 klimaatneutraal. Dat vraagt om ingrijpende veranderingen. Hiervoor moeten nu en de komende 25 jaar slimme keuzes worden gemaakt. Zet je in op waterstof, biochemie en circulaire havenactiviteiten en vind je de juiste mix? Kies je voor uitbreiding of herinrichting? Welke investeringen zijn nodig? Welk type bedrijven krijgen de ruimte en waar mogen zij zich vestigen? En welke rol geef je bestaande sectoren in deze transitie? In kleine teams werken de studenten aan de klimaatneutrale haven van de toekomst. Port Constructor wordt op twee momenten gespeeld: 11.00 – 12.30 uur en 13.00 – 14.30 uur. Er wordt gespeeld in groepjes van vijf personen en in totaal kunnen er maximaal 6 groepen deelnemen per spel (dus ruimte voor maximaal 30 personen per tijdslot).

*Op dit moment is de inschrijving voor dit programmaonderdeel gesloten omdat het vol zit.

Nieuwe Luxor Theater
Posthumalaan 1
3072 AG Rotterdam
Entree via de hoofdingang

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.