Deelnemen 2019

De Wereldhavendagen biedt bedrijven de mogelijkheid om zichzelf te profileren op en aan de kades, in de haven, op het water én/of in de stad. Voor bezoekers is het een unieke kans om te komen op plekken in Rotterdam waar ze normaal gesproken nooit kunnen komen.

Ook partner worden?

Samen met partners en sponsoren maken we het inhoudelijke programma voor het publiek en gaan we de verbinding aan op de volgende manieren:

Op en aan de diverse kades in het centrum van Rotterdam presenteert jouw (haven)bedrijf zich drie dagen op een unieke manier. Als partner ben je onderdeel van het programma en maak je het publiek enthousiast. Het inhoudelijke verhaal kan ondersteund worden met bijvoorbeeld een schip aan de kade of aanvullend materieel op de kade. Een ideale manier om deel te nemen met name in het  kader van ‘license to operate’ en personeelswerving.

Inclusief in het partnerschap is:

 • Communicatie via de platformen van de Wereldhavendagen;
 • Enthousiast publiek op de kades;
 • Basisplek op de kade die verder aangekleed of uitgebreid kunnen worden;
 • Mogelijkheid tot uitbreiding met een schip.

Neem contact op met Froukje Fikkers via f.fikkers@wereldhavendagen.nl of 06-11478314 om partner te worden.
Tevens vind je onderaan de pagina de specifieke tarieven en aanvullende voorwaarden.

Samen met de partners in de haven realiseren we een programma met excursiebezoeken waarbij het voor de bezoekers mogelijk is de (haven)bedrijven te bezoeken en een kijkje achter de schermen van de moderne wereldhaven van Rotterdam te krijgen.

Het biedt deelnemende (haven)bedrijven de mogelijkheid om meer betrokkenheid te generen bij het publiek en om de organisatie als potentiele werkgever te profileren. Inmiddels zijn de bedrijfsbezoeken een jarenlang gewild programmaonderdeel bij het publiek tijdens de Wereldhavendagen!
De organisatie van de Wereldhavendagen verzorgt de logistiek om de bezoeker tot aan de bedrijfspoort te brengen inclusief het voldoen aan de gestelde ISPS voorwaarden. Veelal komt de groep met bezoekers op een afgesproken dag en tijdstip op de bedrijfslocatie voor een rondleiding en eventuele presentatie over het bedrijf. De dag(en), tijdstip(pen) en duur van de excursie zijn uiteraard geheel in overleg. Daarnaast is het mogelijk in overleg speciale jongerenexcursies te organiseren om deze doelgroep kennis te laten maken met wat er zich in de haven afspeelt.

Ook exclusieve rondleidingen bij iconen in de stad en bijzondere gebieden met een (historische) link naar de haven, vaartochten en wandelingen worden voor het publiek georganiseerd in het weekend van de Wereldhavendagen. Een enorme diversiteit aan aanbod met voor ieder wat wils.

Neem contact op met Rosalie de Paepe via r.depaepe@wereldhavendagen.nl of 06-15315617 om partner te worden.
Tevens vind je onderaan de pagina de specifieke tarieven en aanvullende voorwaarden.

Op spectaculaire wijze worden de dagelijkse werkzaamheden, die normaliter alleen in het havengebied en op zee plaatsvinden, in het centrum van Rotterdam getoond. Uniek is dat dit alleen in het weekend van de Wereldhavendagen van zo dichtbij te bekijken is.

De activiteiten en demonstraties op het water worden tijdens de Wereldhavendagen altijd prominent belicht in de media en bieden daarom uitstekende mogelijkheden aan deelnemende (haven)bedrijven om activiteiten en speciale vaartuigen extra onder de aandacht van het publiek te brengen.

Nieuwe Maas en Rijnhaven

De Wereldhavendagen biedt onder andere een opvallend en afgebakend demonstratiegebied in het centrum aan de Nieuwe Maas, voorzien van een professionele speaker, registratie op grote schermen en de ondersteuning van een nautische regisseur.

In de Rijnhaven is er volop mogelijkheid voor watersportactiviteiten- en wedstrijden. Ieder jaar vinden er diverse leuke activiteiten plaats op het ‘rustige’ water in één van de oudste havens van Rotterdam.

Organisaties en bedrijven die hun activiteiten op het water willen demonstreren zijn van harte welkom. Deelname aan het programma op het water is vrijwel in alle gevallen gratis. Een financiële bijdrage wordt gevraagd aan bedrijven die een commercieel doeleinde hebben.

Neem contact op met Rosalie de Paepe via r.depaepe@wereldhavendagen.nl of 06-15315617 om partner te worden.

Naast de demonstraties overdag, is het water op zaterdagavond het decor voor de avondshow. Een bijzonder spektakel waarbij in samenwerking met diverse (haven)bedrijven en organisaties een schouwspel ontstaat, waarin prachtige schepen, muziek, licht en vuurwerk de hoofdrol hebben.

Neem contact op met Rosalie de Paepe via r.depaepe@wereldhavendagen.nl of 06-15315617 om partner te worden.

De haven van Rotterdam is een dynamische, internationale omgeving waar dagelijks rond de 180.000 mensen werken. Naar verwachting is in 2030 behoefte aan 10.000 extra werknemers en daarom is het van belang om de jongeren naar de Wereldhavendagen te krijgen.

Ieder jaar wordt de vrijdag van de Wereldhavendagen ingestoken als dé jongerendag waarbij een speciaal programma voor scholieren en studenten wordt georganiseerd. Het doel van dit programma is om zoveel mogelijk jongeren op een toegankelijke manier in aanraking te laten komen met de haven in al haar facetten.

Op deze manier wordt hun kennis over de haven en al haar gerelateerde bedrijven, de organisaties en de (arbeids-)mogelijkheden in de haven vergroot. Het educatieprogramma voor de jongeren (van basisonderwijs tot en met young professionals) is een aanvulling op het totale programma van het evenement en wordt gerealiseerd samen met diverse partners.

Er zijn verschillende mogelijkheden om als (haven)bedrijf in aanraking te komen met misschien wel de toekomstige werknemers van jouw bedrijf. Het is bijvoorbeeld mogelijk een gerichte educatiegroep te ontvangen, aan te sluiten bij een seminar of verschillende doe-activiteiten aan te bieden om de jongeren op diverse manieren te leren over de haven.

Daarnaast wordt aankomende editie ingespeeld op het tekort op de arbeidsmarkt. Een arbeidsplein moet ervoor zorgen dat er een juiste match ontstaat tussen de deelnemende partners en jongeren!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Erik Schilderman via er.schilderman@wereldhavendagen.nl of 06-13751482.

Waar bedrijven, studenten en young professionals elkaar vinden.

Het mag geen verrassing heten dat er in de grootste haven van Europa ook veel mensen aan het werk zijn: elke dag zo’n 180.000. Door de constante groei van bedrijvigheid en door onder andere de aanleg van Maasvlakte 2 is er altijd veel vraag naar nieuwe krachten. De verwachting is dat er tot 2030 ruim 10.000 nieuwe banen in de haven bijkomen.
Daarom organiseert Stichting Wereldhavendagen op vrijdag 6 september 2019 ‘Match’ in LantarenVenster. Dit is hét evenement tijdens de Wereldhavendagen voor studenten en young professionals om kennis op te doen over de arbeidsmarkt en mogelijke toekomstige bedrijven te ontmoeten. Tijdens het evenement buigen we ons samen met partners over diverse vraagstukken op de arbeidsmarkt en hebben bedrijven de kans zich te presenteren aan studenten en publiek.
Deze dag is vol met inhoudelijke parallelle kennis-sessies en seminars opgezet door diverse partners, een intieme arbeidsmarkt in de centrale foyer en een afsluitende netwerkborrel. De dag wordt bezocht door mbo-, hbo- en wo-studenten en tevens door young professionals. Maak tijdens ‘Match’ kennis met de toekomstige medewerkers van diverse opleidingen. De jonge bezoekers zijn op zoek naar een match op de arbeidsmarkt en maken graag kennis met je bedrijf. Een mooie kans om de vacatures in jouw bedrijf onder de aandacht te brengen bij studenten en starters!

Er zijn verschillende manieren om partner te worden:

Partner Match ‘basis’
– Statafel met 2 barkrukken in Foyer voor bedrijfspresentatie
– Drankjes tijdens dag voor 2 personen
– Lunch voor 2 personen
– Netwerkborrel voor 2 personen met deelnemende bedrijven en studenten
– Profielpagina op website Wereldhavendagen met doorlink naar gewenste eigen bedrijfswebsite
– Promotie van Match via kanalen Wereldhavendagen

Partner Match ‘plus’
– Partner Match ‘basis’ met onderstaande aanvullingen;
– Eén half uur inhoudelijke organisatie van kennissessie voor 90 personen ter promotie van bedrijf en openstaande vacatures
– Naamsvermelding in het programma bij deze betreffende sessie
– Gesponsorde vacatures delen via kanalen Wereldhavendagen

Sponsor
– Partner Match ‘plus’ met onderstaande aanvullingen;
– Logo vermelding bij hoofdsponsors Match
– Logo vermelding op de algemene website van de Wereldhavendagen bij sponsors
– Banner op website Wereldhavendagen
– Logo op alle communicatie aangaande Match

Voor meer informatie neem contact op met Froukje op 06-11478314.

De Rotterdamse haven en de binnenstad zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat willen we laten zien. In aanloop naar en tijdens de Wereldhavendagen ademt de stad van Centraal Station tot aan het evenemententerrein de maritieme sfeer. Door bijvoorbeeld een kunstwerk in het station, vlaggen, levensgrote ankers en containers op diverse plaatsen in de stad leeft het evenement al bij het publiek.

Met (groot) materieel kan ook jouw (haven)bedrijf ervoor zorgen dat de maritieme sfeer nog meer gaat ademen in de binnenstad. Een unieke zichtbaarheid die alleen tijdens de Wereldhavendagen mogelijk is!

Om de maritieme sfeer te realiseren gaan we ook samenwerkingen aan met diverse ondernemers in de stad. Op die manier activeren we het publiek tweeledig en daarmee wordt er tijdens de Wereldhavendagen gezorgd voor een unieke setting.

Wil je zichtbaarheid en/of ben je ondernemer in de stad? Neem contact op met Erik Schilderman via er.schilderman@wereldhavendagen.nl of 06-13751482.

Wil je de deelname van jouw (haven)bedrijf aan de Wereldhavendagen extra onder de aandacht brengen bij het publiek? Of wil je gebruik maken van de aanwezige platformen om te adverteren?

De Wereldhavendagen heeft hiervoor diverse mogelijkheden:

Voorafgaand aan het evenement

 • Advertentie op hard-copy en digitale plattegrond
 • Digitale banner op onze website
 • Sponsored nieuwsitem op onze website
 • Pagina met bedrijfsprofiel op onze website via een communicatiepakket

Tijdens het evenement

 • Zichtbaarheid met vlag(gen) op de kades
 • Advertenties en video’s op de grote schermen op de kades
 • Promotie van jouw (haven)bedrijf tijdens de avondshow

Graag denken we met je mee om een persoonlijk voorstel te maken dat past bij je partnerschap om exposure te generen.
Voor meer informatie neem contact op met Froukje Fikkers via f.fikkers@wereldhavendagen.nl of 06-11478314.
Tevens vind je onderaan de pagina de specifieke tarieven en aanvullende voorwaarden.

De Wereldhavendagen is hét moment om op pad te gaan met klanten, personeel of andere gasten. Pegasus Events, onze partner op het gebied van bedrijfsevenementen, ontwerpt events speciaal voor jou, waarbij de haven en jouw wensen samen komen. We helpen je om de samenwerking tussen jou en je relaties te versterken. Voorbeelden van evenementen zijn:

VIP Experience  – 7 september

Vanuit de Cruise Terminal heb je een fantastisch uitzicht op de Nieuwe Maas waar de avondshow op 7 september a.s. plaats vindt. Tijdens deze avond komen sponsoren en  partners samen om kennis te maken, bij te praten en onder het genot van een drankje en hapje te kijken naar de avondshow met after-party. Reserveer een lounge-hoek en geniet samen met je gasten van deze bijzondere avond! De VIP Experience vindt plaats van 20:00 uur tot circa 01:00 uur.

Neem deel aan de avondshow – zaterdag 7 september

De avondshow op zaterdagavond is het spectaculaire hoogtepunt van de Wereldhavendagen! Beleef de show van dichtbij door aan boord te stappen van een schip om te borrelen of dineren. Bekijk de show en het vuurwerk vanaf het water.

Unieke excursies

Neem je relaties mee op excursie naar één van de bedrijven in de haven. Jullie krijgen een exclusieve kijk achter de schermen, waarbij wordt uitgelegd hoe het bedrijf werkt. Een combinatie met lunch of vaartocht is mogelijk.

Varen door de haven

Vanaf het water voel je je onderdeel van de Wereldhavendagen. Neem jouw gasten mee op een privéschip met drankjes, hapjes en een gids.  Aan boord worden jouw gasten ondergedompeld in maritiem Rotterdam 

Tuk Tuk Challenge

Met de elektrische Tuk Tuk’s maak je een tocht door Rotterdam. De highlights van de stad komen voorbij, zoals de Wilhelminapier, Erasmusbrug, Kubus woningen, Hotel New York, ss Rotterdam en nog meer!

Wereldhavendagen GAME

De stad verkennen en team-builden met de Wereldhavendagen als decor? Dat kan! In deze speciale tabletgame ga je in teams op pad. In spelvorm leren jouw gasten elkaar kennen. Het team wat de meeste kennis van de stad en haar havens blijkt te hebben gaat naar huis met een leuke beloning.

De tarieven zijn afhankelijk van jouw wensen en het aantal gasten. Graag vertellen wij je meer in een persoonlijk gesprek. Neem vrijblijvend contact op met Froukje Fikkers (Wereldhavendagen) via  06-11478314 / f.fikkers@wereldhavendagen.nl of met Annemieke Kok (Pegasus Events) op 010-4135951.

Wereldhavendagen is op zoek naar sponsoren

De Wereldhavendagen komt tot stand door samenwerkingen met sponsoren en partners. Wil jij samen met ons dit unieke evenement nog verder uit bouwen? Met jouw financiële bijdrage kunnen we het publiek op een aansprekende wijze met de Rotterdamse haven kennis laten maken. Sponsoren en partners stellen ons ook in staat om de zichtbaarheid van het evenement verder te vergroten.

Sponsormogelijkheden

De Wereldhavendagen biedt een unieke gelegenheid om als bedrijf je merk aan een breed publiek en stakeholders te presenteren. Hiervoor zijn een aantal sponsorpakketten ontwikkeld.

Sponsoren in natura

Bedrijven die ons in natura willen ondersteunen zijn zeer welkom. Voorbeelden van materialen die we veel gebruiken zijn: containers, pontons, kranen en sleepboten. En ook voor sponsoring in natura hebben we aantrekkelijke tegenprestaties.

Graag vertellen we je hier persoonlijk meer over, zodat we op maat de juiste vorm van sponsoring kunnen samenstellen. Neem gerust vrijblijvend contact op met Froukje Fikkers via f.fikkers@wereldhavendagen.nl of op 06-11478314.

 Op en aan de kade

Het tarief voor deelname is € 3.079,- en is inclusief:

 • 5×5 pagodetent met vloer, eventtapijt en banner met bedrijfsnaam op voorzijde tent
 • 25m2 kaderuimte rondom pagodetent
 • Locatiemanager op de kade voor productionele ondersteuning
 • Uitnodiging voor kick-off in februari 2019. Deze wordt georganiseerd i.s.m. de Koninklijke Marine.
 • Uitnodiging voor één directeur tijdens openingsreceptie van de Koninklijke Marine op basis van beschikbaarheid. De receptie vindt plaats op donderdag 5 september 2019. De stichting Wereldhavendagen mag nodigen op basis van beschikbare plaatsen.
 • 4 toegangskaarten voor het programma op de zaterdagavond in de Cruise Terminal Rotterdam
 • Communicatiepakket
  • Vermelding op plattegrond (hard-copy en digitaal)
  • Vermelding op website met bedrijfsprofiel en programmapagina

Aanvullende informatie

 • Overige maten en tentsoorten zijn op aanvraag
 • Extra kaderuimte voor demo’s of presentaties zijn in overleg beschikbaar
 • Tenten worden exclusief geplaatst door Wereldhavendagen in verband met de vergunning en afname van een tent is verplicht in verband met uniforme uitstraling en weersomstandigheden
 • Schepen zijn welkom op basis van beschikbaarheid van ligplaatsen aan kades
 • Voor sommige schepen zijn aanvullende pontons en gangways nodig zodat publiek aan boord kan komen. Kosten voor pontons en gangways zijn op aanvraag en op basis van beschikbaarheid
 • Schepen zijn gevrijwaard van liggeld in het evenementengebied tijdens evenementdagen, tijdens de opbouw- en afbouwdagen worden de mogelijkheden in overleg besproken.
 • Aanvullende nautische kosten zijn voor eigen rekening
 • Aanvullende facilitaire en operationele zaken zoals stroom, meubilair, verlichting, beveiliging en catering zijn te bestellen via onze producent MyProductions
 • Prijs is exclusief 21% BTW

In de haven

Aantal Excursies                          Tarief excl. BTW 21 %                     Toegangskaarten zaterdagavond       

1 t/m 2                                      € 1.595,-*                                      2
3 t/m 4                                      € 2.385,-*                                     4
5 t/m 6                                      € 3.180,-*                                      6

Bij afname van meer dan 6 excursies wordt het tarief in overleg met de organisatie vastgesteld.
* Voor commerciële excursieorganisaties gelden andere voorwaarden voor deelname.

Het tarief voor deelname is inclusief:

 • Organisatie van de excursie tot aan de bedrijfspoort (publieksvervoer, ISPS voorwaarden, publieksbegeleiding met ervaren havengids, kaartverkoop)
 • Uitnodiging voor kick-off in februari 2019. Deze wordt georganiseerd i.s.m. de Koninklijke Marine.
 • Uitnodiging voor één directeur tijdens openingsreceptie van de Koninklijke Marine op basis van beschikbaarheid. De receptie vindt plaats op donderdag 5 september 2019. De stichting Wereldhavendagen mag nodigen op basis van beschikbare plaatsen.
 • Toegangskaarten voor het programma op de zaterdagavond in de Cruise Terminal Rotterdam
 • Communicatiepakket
  • Vermelding op website met bedrijfsprofiel en programmapagina.

Extra zichtbaarheid | voorafgaand aan en tijdens het evenement

Voorafgaand

 • Advertentie op hard-copy en digitale plattegrond
  • Mogelijkheden in overleg
 • Digitale banner op website
  • Positie op homepage, nieuwsberichten en bij programmaonderdelen
  • € 750,- Plaatsing in augustus en september
  • € 1.000,- Plaatsing in juli, augustus en september
  • € 1.500,- Plaatsing van januari tot en met september
 • Sponsored nieuwsitem op de website
  • Eigen content en afbeelding
  • Doorlink naar eigen website
  • € 500,- Plaatsing in april of mei
  • € 750,- Plaatsing in maart of juni
  • € 1.000,- Plaatsing in juli, augustus of september
 • Communicatiepakket
  • Vermelding op plattegrond (hard-copy en digitaal)
  • Vermelding op website met bedrijfsprofiel en programmapagina
  • € 900,-

Tijdens

 • Mast voor een vlag op de kade
  • Mast op de kades voor een vlag of banner
  • Zelf aanleveren van een vlag
  • € 150,- per mast
 • Advertenties en video’s op schermen op de kades
  • 4x per uur een video van maximaal 1 minuut op alle schermen simultaan (kosten zijn € 20.000,-) – de video’s hoeven niet identiek te zijn
  • 2x per uur een video van maximaal 1 minuut op alle schermen simultaan (kosten zijn € 10.000,-) – de video’s hoeven niet identiek te zijn
  • 1x per uur een video van maximaal 1 minuut op alle schermen simultaan (kosten zijn € 5.000,-)
  • 2x per uur een advertentie op alle schermen simultaan (kosten zijn € 5.000,-) – de advertenties hoeven niet identiek te zijn
  • 1x per uur een advertentie op alle schermen simultaan (kosten zijn € 2.950,-)

Daarnaast plaatsen we in alle bovenstaande opties het bedrijfslogo bij de sponsoren op de website en schermen op de kades

Pakket voor prime-time op zaterdag en zondag:

 • 1x per uur een advertentie op alle schermen simultaan op zaterdag en zondag van 13:00-18:00 uur (kosten zijn € 1.450,-)
 • Promotie van bedrijf tijdens avondshow
  • Mogelijkheden in overleg

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW.

MATCH | Career Event

Er zijn verschillende manieren om partner te worden:
– Partner Match ‘basis’
Deelname kosten zijn € 750,-.
– Partner Match ‘plus’
Deelname kosten zijn € 1.750,-
– Sponsor
Deelname kosten zijn € 5.000,-

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW.