Educatie

De vrijdag van de Wereldhavendagen is hét moment om als scholier of student de Wereldhavendagen te bezoeken. Onder de naam Expeditie Wereldhaven wordt al enige jaren op vrijdag een speciaal programma voor groepen en klassen georganiseerd.

Expeditie Wereldhaven

Wanneer

Wereldhavendagen Rotterdam vindt altijd plaats in het eerste volle weekend van september. Dit jaar vindt het evenement plaats op 7, 8 en 9 september. Expeditie Wereldhaven vindt plaats op vrijdag 7 september, waarbij het overgrote deel van het programma wordt aangeboden tussen 10.00 – 14.00 uur. Er zijn verschillende programmaonderdelen waaraan deelgenomen kan worden met een klas of school.

Het doel

Het jongerenprogramma heeft als doel ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk jongeren op een toegankelijke manier in aanraking komen met de haven in al haar facetten. Op deze manier wordt hun kennis over de haven-gerelateerde bedrijven, de organisaties en de (arbeids)mogelijkheden in de haven vergroot.

Waar

Een groot deel van het jongerenprogramma vindt plaats op het evenemententerrein. Het evenemententerrein is gevestigd op en rondom de kades bij de Erasmusbrug in Rotterdam (Parkkade, Westerkade, Veerhaven, Willemskade, Willemsplein, Wilhelminakade, Rijnhaven en Katendrecht). Daarnaast wordt aan scholieren en studenten de mogelijkheid geboden een kijkje te nemen in de keuken bij havenbedrijven. Ook wordt er in samenwerking met verschillende organisaties separate programmering aangeboden op diverse locaties, niet gebonden aan het evenemententerrein.

Voor wie

Expeditie Wereldhaven is het programma voor jongeren van primair onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo-, hbo- en wo-instellingen. Per programmaonderdeel is aangegeven bij welke doelgroep dit het beste aansluit.

Inschrijven

Om deel te kunnen nemen aan Expeditie Wereldhaven met één (of meerdere) expeditie(s) of andere programmering, is inschrijven noodzakelijk per groep/klas middels het inschrijfformulier. Iedere klas, bij voorkeur niet meer dan 30 personen, dient door minimaal twee volwassenen te worden begeleid. Voor sommige onderdelen is het aantal beschikbare plaatsen beperkt. Schrijf dus snel in om teleurstellingen te voorkomen! Meer informatie over de inschrijfprocedure en de voorwaarden, word je doorverwezen naar het document ‘Algemene voorwaarden Expeditie Wereldhaven’.