Educatie

Expeditie Wereldhaven

De vrijdag van de Wereldhavendagen is hét moment om als scholier of student de Wereldhavendagen te bezoeken. Onder de naam Expeditie Wereldhaven wordt al enige jaren op vrijdag van de Wereldhavendagen een speciaal programma voor scholen georganiseerd.

Het jongerenprogramma heeft als doel ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk jongeren op een toegankelijke manier in aanraking komen met de haven in al haar facetten. Op deze manier wordt hun kennis over de haven-gerelateerde bedrijven, de organisaties en de (arbeids)mogelijkheden in de haven vergroot.

Voor wie

Expeditie Wereldhaven is hét programma voor jongeren van primair onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo-, hbo- en wo-instellingen. Per programma-onderdeel is aangegeven bij welke doelgroep dit het beste aansluit.

Wanneer

Wereldhavendagen Rotterdam vindt plaats op 6, 7 en 8 september. Expeditie Wereldhaven vindt plaats op vrijdag 6 september, waarbij het overgrote deel van het programma wordt aangeboden tussen 10.00 – 14.00 uur. Er zijn verschillende programmaonderdelen waaraan deelgenomen kan worden met een groep/klas.

Waar

Een groot deel van het jongerenprogramma vindt plaats op het evenemententerrein van de Wereldhavendagen. Het evenemententerrein is gevestigd op en rondom de kades bij de Erasmusbrug in Rotterdam (Parkkade, Westerkade, Veerhaven, Willemskade, Willemsplein, Wilhelminakade, Rijnhaven en Katendrecht). Daarnaast wordt aan scholieren en studenten in samenwerking met verschillende organisaties, separate programma’s aangeboden op diverse locaties in de stad (niet gebonden aan het evenemententerrein). Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende museabezoek mogelijkheden.

Inschrijven

Wil jij met je groep/klas de Wereldhavendagen bezoeken op 6 september? Dat kan! Schrijf je dan nu in via deze link.

Inschrijven is noodzakelijk per groep/klas. Iedere klas, bij voorkeur niet meer dan 30 personen, dient door minimaal twee volwassenen te worden begeleid. Voor sommige onderdelen is het aantal beschikbare plaatsen beperkt. Schrijf dus snel in om teleurstellingen te voorkomen!

Aan deelname aan expeditie Wereldhavendagen zijn algemene voorwaarden van toepassing. Lees hier het document!