Educatie

Nu scholieren niet naar de Wereldhavendagen konden komen, kwam de haven naar de scholen toe. Onder de naam ‘De haven komt naar je toe!’ werdt dit jaar een bijzonder educatieprogramma voor scholen georganiseerd over de Rotterdamse haven.

Dit zorgt ervoor dat jongeren op een toegankelijke manier in aanraking komen met de haven in al haar facetten.

Het programma ‘De haven komt naar je toe!’ is gericht op primair- en voortgezet onderwijs.

Het programma is reeds gemaakt. De scholen die zich hebben ingeschreven van te voren zijn gekoppeld aan de verschillende bedrijven die mee doen aan dit educatieprogramma. Hieronder lees je meer over de verschillende onderdelen die er waren dit jaar. 

Gastlessen

Echte gastsprekers uit de Rotterdamse haven gaan gastlessen verzorgen! Verschillende werknemers vertellen het verhaal over hun dagelijkse werkzaamheden. Denk aan een duiker, kapitein of een roeier! Zij nemen de groep of klas mee in de avonturen die zij iedere dag in de Rotterdamse haven beleven.

Havenbeleving

In dit bijzondere jaar komt de haven dichterbij dan ooit bij de scholen. Met de Havenbeleving is ontvangen de scholen (haven)materiaal! Zo wordt er op verschillende scholen een veiligheidsplein ingericht, komt er een duiktank op een schoolplein te staan en moeten sommige scholen aan de bak op een hindernisparcours! De haven is nog nooit zo dichtbij geweest!

Lespakketten

Graag nemen we jouw groep of klas mee op ontdekkingsreis om meer te leren over de haven.* Een aantal (educatieve) partners heeft lesmateriaal- en pakketten ontwikkeld over de Rotterdamse haven. De lessen zorgen ervoor dat jouw klas/groep alle ins en outs van de Rotterdamse haven leert.

Wellicht maakt jouw school al gebruik van zo’n lespakket. Zo niet kijk eens rond tussen het door ons geselecteerde lesmateriaal. De meeste hiervan worden kosteloos aangeboden en kun je dus direct gebruiken! Behandel de haven in je klas bijvoorbeeld tijdens een projectdag, themaweek of gewoon tijdens aardrijkskunde, economie, techniek, wereldoriëntatie of LOB.

*Het lesmateriaal kan zelfstandig uitgevoerd worden in de groep of klas met de gebruikelijke begeleiding van een docent.

Wachtlijst

Heeft jouw school zich nog niet ingeschreven, maar heb je interesse in een gastles of een havenbeleving?

Neem dan contact op met Erik Schilderman om te kijken of we je nog kunnen voorzien in een les. Momenteel zijn we vol, maar krijgen nog steeds aanbiedingen van bedrijven om gastlessen te verzorgen. Uiteraard zijn de lespakketten vrij te gebruiken.

Onder voorbehoud

Stichting Wereldhavendagen volgt de maatregelen die het Kabinet heeft aangekondigd om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen en zorgt ervoor dat zij op de hoogte is van de ontwikkelingen die het RIVM bekend maakt.
Dit betekent ook dat het educatieprogramma te alle tijden onder voorbehoud is en het alleen doorgaat als de veiligheid gewaarborgd kan worden. Mocht je hier specifieke vragen over hebben? Bel gerust naar 010-2524949 of mail naar [email protected]

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.