Wereldhavendagen trapt af en zoekt innovatieve (haven)bedrijven voor 47e editie

Via talloze kadeactiviteiten, shows op het water en excursies ontdekken bezoekers weer de veelzijdigheid, vindingrijkheid en carrièremogelijkheden van de Rotterdamse haven. Voor een aantal nieuwe programmaonderdelen is de organisatie specifiek op zoek naar innovatieve (haven)bedrijven die bezig zijn met de haven van de toekomst.

Samen met hoofdsponsors Rotterdam Festivals, Havenbedrijf Rotterdam en hoofdpartner de Koninklijke Marine, stelde de Wereldhavendagen tijdens de aftrap in de Van Ghentkazerne een vernieuwd en uitgebreid team voor, dat momenteel druk bezig is met het vormgeven van de 47e editie van het evenement.

De organisatie wil in 2024 aan een breed publiek laten zien waarom Rotterdam de slimste haven ter wereld is, waar talloze bedrijven werken aan innovatieve oplossingen voor de haven van de toekomst en waar voor iedereen een carrière is weggelegd. Als groot evenement wil de Wereldhavendagen bovendien een weerspiegeling van de identiteit van de stad Rotterdam zijn: internationaal, grensverleggend en op de toekomst gericht.

Nieuwe experiences
Zo heeft de Wereldhavendagen de ambitie om de bezoekers kennis te laten maken met de toekomst van de haven via verschillende nieuwe ‘experiences’. Bij deze omvangrijke programmaonderdelen op de kades worden meerdere deelnemende bedrijven samengebracht, om gezamenlijk een thematisch verhaal te vertellen. Zo werkt de organisatie aan de ontwikkeling van een Waterstofpaviljoen, waar bezoekers alles leren over deze schone brandstof van de toekomst. Ook zijn er plannen voor een ‘Innovatieplein’, waar talloze innovatieve oplossingen te zien zijn die in de Rotterdamse haven zijn bedacht.

De organisatie van de Wereldhavendagen roept (haven)bedrijven dan ook op om tijdens het evenement op 6,7 en 8 september 2024 óók hun innovaties te komen laten zien aan het publiek, zei directeur Sabine Bruijnincx.

“Onze voornaamste opdracht om de haven zichtbaar te maken voor een groot publiek. De Wereldhavendagen is daarmee één keer per jaar een niet te onderschatten communicatiemiddel waarmee we de innovatiekracht van de haven aan de rest van Nederland kunnen laten zien. Daarnaast willen we meer programma’s ontwikkelen voor jongeren en werkzoekenden. Kortom, meer interactie met verschillende doelgroepen, en dat gaan we met dit team doen.  Maar dat kunnen we niet alleen; we hebben daar bedrijven voor nodig die ons willen helpen om onze bezoekers straks een unieke beleving te bieden.”

Deelnemen aan de Wereldhavendagen
Daarnaast is er tijdens de Wereldhavendagen 2024 uiteraard nog veel meer te beleven voor jong en oud, met talloze activiteiten op de kades rondom de Erasmusbrug, spectaculaire shows op het water en excursies die een kijk achter de schermen van de bedrijven in het havengebied bieden. Ook de E1 powerboats keren terug. In 2022 en 2023 waren al shows van deze futuristisch vormgegeven draagvleugel-raceboten op de Maas te zien. Dit jaar werkt de organisatie opnieuw samen met het Rotterdamse Purpose Pole Position, met als doel de komende drie jaar het officiële Wereldkampioenschap E1 te laten plaatsvinden tijdens de Wereldhavendagen.

Voor maritieme en andere (haven)bedrijven zijn er talloze opties om deel uit te kunnen maken van de Wereldhavendagen. Zo is nog 30% van de kades vrij voor deelname met een stand. Ook keert het MATCH Career Event terug in het  Nieuwe Luxor op de vrijdag, waar kennisgemaakt kan worden met duizenden bezoekende studenten, young professionals en andere mensen met interesse in een havencarrière. Ook zijn er verschillende zakelijke arrangementen waarbij samen met collega’s of relaties genoten kan worden van het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland.

Meer informatie over deelnemen
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.