Thema Energize

Energiek

De haven van Rotterdam staat bol van de activiteit, al vijf eeuwen lang. Hier wordt 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, keihard gewerkt om onze Hollandse welvaart op peil te houden. We hebben een cruciale rol voor Nederland, maar ook een voorbeeldrol in de wereld. Daarom stoppen we niet alleen al onze energie in de haven, maar halen daar ook steeds meer duurzame energie uit.

Schoon

Rotterdam is de grootste haven van Europa, maar ook hard op weg om de schoonste haven ter wereld te worden. We hebben veel kennis van hernieuwbare energie, CO2-reductie en -opvang in huis. We streven daarmee naar grotere inzet van alternatieve energievormen. Daarbij gebruiken we zelfs onze restwarmte, om de inwoners van de stad te verwarmen.

Energize

Tijdens de Wereldhavendagen kun je zien hoe we die schoonste haven gaan worden. Je gaat kennis maken met vele innovaties, die de Rotterdamse haven naar een schoner tijdperk brengen. Daarnaast krijg je natuurlijk ook gewoon veel energie, van het fantastische programma op en rond het water. Beleef de energie van de Rotterdamse haven. Energize!