De carrière haven

Het mag geen verrassing heten dat de haven van Rotterdam zorgt voor zo’n 385.000 directe en indirect banen bij bedrijven in Nederland. Door de constante groei van bedrijvigheid en door onder andere de aanleg van Maasvlakte 2 is er altijd veel vraag naar nieuwe krachten.

De verwachting is dat er tot 2030 ruim 10.000 nieuwe banen in de haven bijkomen. In de carrièrehaven houdt zich men zich als een Career Team bezig met het vullen van deze vacatures en het begeleiden van de nieuwe aanwas.

Als jongere begin je je havencarrière meestal op een van de vele opleidingen. Zo kun je naar het Rotterdamse Scheepvaart en Transport College, een ander ROC of hbo of je volgt een (technische) studie aan bijvoorbeeld de Erasmus Universiteit of de TU Delft.

Als je vervolgens kiest voor een baan in de haven van Rotterdam heb je talloze doorgroeimogelijkheden en toekomstperspectieven. Er zijn namelijk allerlei beroepen mogelijk, want er is ontzettend veel te doen. Uiteraard kun je werk krijgen in de zogenaamde maritieme en logistieke beroepen. Dan ga je aan de slag als loods of sleepbootkapitein, kraandrijver, chauffeur of scheepsplanner.

Maar de Rotterdamse haven is ook een ontzettend dynamische, hightech omgeving. Er is dus veel vraag naar technische beroepen: bijvoorbeeld onderhouds- en installatietechnici, elektriciens, chemici en werktuigbouwkundigen. En omdat bijna alle processen in de haven zijn geautomatiseerd, kun je er ook terecht als IT-expert of dataspecialist.

En wat denk je van de overige dienstverlening aan de maritieme, technische en logistieke bedrijven? Er zijn dus ook mensen nodig met een achtergrond in financiën, sales, marketing, HR, accountancy, administratie of horeca. Welke keuze je ook maakt: het team van de carrièrehaven is op zoek naar jou. In de Rotterdamse haven werk je in een dynamische en internationale wereld, waar de kansen voor het oprapen liggen!

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.