Favoriet
Terug naar overzicht

Bezoek de roeiers van de KRVE

Details

Combined Shape
za. 3 Sept
Combined Shape
Meerdere tijden (duurt 03:00 uur)
Excursies
KRVE Rotterdam Boatmen
Tickets vanaf €7,50

De bootmannen van Rotterdam, ook wel de roeiers genoemd, zijn een begrip in onze haven. Wie kent ze niet? De stoere mannen die zeeschepen los- en vastmaken in de Rotterdamse haven.

Als je ze ziet in hun kleine vletjes naast die gigantische containerschepen, tankers en droge bulk carriers is het bijna niet te geloven dat ze onder alle weersomstandigheden, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat staan om deze schepen vast te maken. En dat al meer dan 125 jaar!

De uitdrukking “gaat niet, bestaat niet” is hen op het lijf geschreven. Heb jij altijd al willen weten hoe een bootman te werk gaat? Neem dan op 3 september a.s. een kijkje in de wereld van de KRVE. Ontmoet roeiers, ontdek hoe een winchwagen werkt en gooi een tros om de bolder. Om dichtbij het werk te komen, is er gelegenheid om mee te varen op één van de werkvletten. Liever rustig van het uitzicht genieten? Een rondvaart op partyschip KRVE 71 is ook mogelijk.

Je kijkt je ogen uit, want naast de KRVE bezoek je ook haar scheepswerf; Shipyard Rotterdam en ontdek je wat ShoreTension is. Voor kinderen is er genoeg te beleven bij de KRVE! Zien we je dan?

Tot 3 september!

Tickets

za. 3 Sept.
09:15 - 12:15
za. 3 Sept.
10:45 - 13:45
za. 3 Sept.
12:15 - 15:15
za. 3 Sept.
13:45 - 16:45
Bootexcursie
Busexcursie
Wandelexcursie
Vertrekplaats: Willemsplein - Excursiebusstation, 3016 DR, Rotterdam
Combined Shape
Betaald
Combined Shape
Identificatie
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.