Wereldhavendagen trots op samenwerking met Rotterdamse Watertaxi.

De Wereldhavendagen kan niet zonder de Rotterdamse Watertaxi. Trots zijn wij dan ook op de samenwerking die ook dit jaar het weer mogelijk maakt om het publiek van de Wereldhavendagen over het water te mogen vervoeren.

Met een vloot van 25 schepen vaart de Watertaxi van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat tussen zo’n 50 verschillende aanlegplaatsen in Rotterdam en Schiedam. Deze icoon bestaat in 2023 alweer 30 jaar! De watertaxi’s worden gevaren door een pool van zo’n 100 beroepsschippers die allemaal beschikken over jarenlange ervaring als stuurman op de Europese rivieren en vaak ook op wereldzeeën.

Net als de Wereldhavendagen heeft Watertaxi Rotterdam grote duurzaamheid ambities voor de toekomst. De eerste mijlpaal is bereikt door een uitbreiding van de vloot met 3 elektrische XL-watertaxi’s en 2 elektrische fiets-watertaxi’s. Voor 2030 vaart de gehele vloot niet langer op fossiele brandstoffen en vaart dan geheel CO2 uitstoot vrij.

Tijdens de Wereldhavendagen zal de nieuwste aanwinst van de vloot worden gepresenteerd, de MSTX 22. Een primeur met het eerste passagiersvaartuig dat wordt aangedreven door waterstof. Deze waterstof-watertaxi is ontwikkeld in samenwerking met Delftse ingenieurs van Flying Fish en Zepp solutions en de Rotterdamse innovatorstudio Enviu.

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.