We zijn los! Bekijk de aftermovie van vrijdag jongerendag

Vandaag markeerde het begin van het grootste jaarlijkse maritieme evenement in Nederland. De openingsdag van de Wereldhavendagen stond traditiegetrouw in het teken van jongeren en de vele carrièremogelijkheden die de haven te bieden heeft. Scholieren kregen de kans om kennis te maken met de Rotterdamse haven via verschillende educatieprogramma’s. Van de speurtocht ‘Havenspeurneuzen’ voor de allerjongsten, tot het extra grote MATCH Career Event, voor studenten, jonge professionals en werkzoekenden. De Wereldhavendagen duurt nog tot en met zondag 3 september.

Niet alleen trokken op de openingsvrijdag ongeveer vierduizend scholieren en meer dan 2500 studenten naar de Wereldhavendagen, maar ook duizenden andere bezoekers stroomden toe voor de bedrijven en schepen aan de kade en de indrukwekkende shows op het water, uitgevoerd door verschillende bedrijven, haven- en hulpdiensten en de Koninklijke Marine. Een bijzondere publiekstrekker is het tweehonderd meter lange containerschip Vuoksi Maersk, dat aangemeerd ligt aan de Wilhelminakade en nog de komende dagen te bezoeken is.

Het programma loopt vrijdag tot 18.00 uur. Morgen maakt de Wereldhavendagen zich wederom klaar voor een dag vol activiteiten en de avondshow. Duizenden verwachte bezoekers langs de kades en op de Erasmusbrug kunnen dan genieten van de prachtig verlichte schepenparade ‘Lichtjes voor Sophia’, ter ere van medewerkers en zieke kinderen van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Ook is er een optreden van megaster Emma Heesters en een spectaculair vuurwerk. De avondshow vindt plaats op zaterdag 2 september van 21:00 tot 23:00 uur en is te bewonderen vanaf de Erasmusbrug en kades langs de Nieuwe Maas.

Natuurlijk zijn er ook op zaterdag 2 en zondag 3 september nog tal van andere activiteiten te beleven tijdens de Wereldhavendagen. De stands langs de kades en de aangemeerde schepen zijn het hele weekend open voor bezoekers, en er staan nog twee volle dagen met spectaculaire shows op het water op het programma. Het programma van de Wereldhavendagen is terug te vinden op www.wereldhavendagen.nl.

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.