Statiegeld Nederland stimuleert inleveren plastic flesjes tijdens de Wereldhavendagen.

Tijdens de Wereld Haven Dagen zijn er statiegeldbakfietsen aanwezig om zo veel mogelijk plastic statiegeldflesjes in te zamelen. Het doel is om Nederland nóg meer te stimuleren om elk flesje met statiegeld weer in te leveren.

In ruil voor het inleveren van een plastic flesje bij de bakfiets ontvangt men een exclusieve tote bag met een origineel statiegeldontwerp. Het ontwerp op de tas is van Iwan Smit, beeldend kunstenaar uit Rotterdam. Deze statiegeldtas kun je thuis gebruiken om je flesjes in te bewaren vóór je ze inlevert. Superhandig en leuk om mee te nemen!

Op de Nederlandse markt worden jaarlijks meer dan 600 miljoen grote en 900 miljoen kleine statiegeldflessen verkocht. Statiegeld Nederland is de uitvoeringsorganisatie van statiegeld op plastic flessen en streven naar meer gerecyclede flessen en minder flessen in de natuur. In Nederland zit er statiegeld op zowel grote (€0,25) als kleine (€0,15) plastic flessen van frisdrank en water. Ons doel is om 90% van deze plastic flessen weer in te nemen en daarmee een bijdrage te leveren aan een schoner Nederland. Samen kunnen we die doelstelling halen!

Dus zoek de bakfiets op tijdens het evenement en lever jouw flesje in! De opbrengst van het statiegeld zal aan de KNRM worden gedoneerd. Dit goede doel is uitgekozen door de organisatie van de Wereld Haven Dagen.

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.