Scheepvaart en Transportcollege en Stichting Wereldhavendagen gaan duurzame samenwerking aan.

Met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst hebben het Scheepvaart en Transportcollege (STC) en Stichting Wereldhavendagen (WHD) hun ambitie om meer jongeren te interesseren voor een baan in de haven van Rotterdam onderstreept. Met deze samenwerking sluit STC aan bij andere opleiders uit de Rotterdamse regio, die eerder een partnerschap aangingen met de Wereldhavendagen. Het maritieme evenement richt zich onder de vlag van de ‘Wereldhavendagen Academy’ op studenten die zich willen inzetten voor een carrière in de haven.

De afgelopen jaren hebben vele jonge student-talenten vanuit de Wereldhavendagen Academy zich op verschillende manieren ingezet. Van vrijwilligerswerk voor publiek, tot het bedenken van marketing concepten, tot  het toepassen van diverse onderzoeksmethoden voor, tijdens en na het evenement. Meerdere studenten hebben ook hun (afstudeer)stage gelopen bij de Wereldhavendagen en meegedraaid tijdens de productiedagen in het eerste weekend van september. Ook worden stageplekken ingevuld bij de Wereldhavendagen Academy.

Het aangaan van deze samenwerking is voor beide partijen een logische stap om de gezamenlijk gedragen doelstellingen duurzaam te verbinden.  Petra van Lange, lid CvB van STC , Bert Aben, voorzitter van WHD, Sabine Bruijnincx, directeur WHD en Margit Bosch, directeur A Bunch of Choices, de samenwerkingspartner voor de Wereldhavendagen Academy, ondertekenaars van de samenwerking, dragen de jongeren van de regio een warm hart toe als het gaat om het bieden van goede leerplekken in de Rotterdamse haven.

Het STC zal studenten vanuit alle opleidingsrichtingen in contact brengen met de mogelijkheden van de Wereldhavendagen Academy. Die richtingen lopen uiteen van scheepvaart en scheepsbouw, tot werken in de haven, internationale handel, procestechniek en logistiek en vervoer. Petra van Lange (lid CvB STC) “STC is de grootste opleider van Nederland voor beroepen op water, land en rond de haven. Met de wereldhavendagen willen we zoveel mogelijk jongeren in aanraking brengen met deze machtig mooie werelden die bijzondere en avontuurlijke loopbaankansen bieden voor iedereen”.

Over de Wereldhavendagen
De Wereldhavendagen is het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. Gericht op de verbinding tussen de haven en de stad Rotterdam. Er zijn spectaculaire nautische shows, er kunnen unieke schepen bezichtigd worden, bedrijven uit en om de haven presenteren zich langs de kades en er is een groot aanbod van interessante excursies de haven in. Drie dagen lang presenteert het havenbedrijfsleven zich aan het publiek en is er volop de kans om kennis te maken met het hart van de Rotterdamse haven. In 2023 vindt het evenement plaats op 1,2 en 3 september.

Wereldhavendagen Academy
De Wereldhavendagen Academy is de schakel tussen het onderwijs en Stichting Wereldhavendagen. Zij verbindt jong talent, onderwijs en (partners van) de Wereldhavendagen en stimuleert studenten om het beste uit zichzelf te halen. De Wereldhavendagen Academy wil de studenten helpen om zich verder te ontwikkelen, onder begeleiding van ervaren krachten in de organisatie. Dit doen zij in samenwerking met onderwijsinstellingen, leveranciers en partners van het evenement.

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.