Programma

 

De Wereldhavendagen is gratis te bezoeken en vindt plaats rond de Erasmusbrug, van de Parkkade tot het Willemsplein, op de Kop van Zuid en in de Rijnhaven. Maak kennis met allerlei bedrijven die schepen, kranen en ander imposant havenmateriaal meenemen en opstellen voor het publiek. Ook vinden er diverse demonstraties op de kades en op de Nieuw Maas plaats. Je kunt tegen betaling op excursie naar bedrijven en unieke locaties in de haven en in de stad of maak een vaartocht!

  • HET OVERZICHT VAN DE ACTIVITEITEN PER PROGRAMMAONDERDEEL (VIA DE RODE BUTTON PROGRAMMA) WORDT WEERGEGEVEN ONDER DE OVERZICHTSKAART.
  • OF MAAK GEBRUIK VAN DE FILTER ACTIVITEITEN VIA DE GRIJZE BUTTON ‘Filter activiteiten’ OM SNEL JOUW FAVORIETE PROGRAMMA’S TE BEKIJKEN!

Op de kades langs de Nieuwe Maas maak je kennis met allerlei bedrijven die schepen, kranen en ander imposant havenmateriaal mee nemen en openstellen voor het publiek.

Ga op excursie naar een bedrijf of unieke locatie in de haven of in de stad. Deze excursies kunnen van te voren geboekt worden. Naast de excursies/rondleidingen zijn er diverse wandel- en fietstochten te boeken tijdens de Wereldhavendagen.

Beleef de Rotterdamse haven op zijn best door mee te gaan op een van de vaartochten die speciaal tijdens dit weekend worden aangeboden. Deze vaartochten kunnen van te voren en tegen betaling geboekt worden.

Op de Nieuwe Maas vinden diverse (nautische) demonstraties plaats. Het overzicht alle tijdstippen van de demonstraties vind je hier.

Voor de jongere doelgroep zijn er tijdens de Wereldhavendagen verschillende interessante activiteiten. De avondshow op zaterdagavond belooft een groot feest te worden.

Voor families met kinderen zijn er op het gehele evenemententerrein interessante activiteiten. Op het Willemsplein is er een speciale SWKGroep Playground ingericht.