Ontdek de wereld van de gastankvaart bij Chemgas

Het vervoeren van petrochemische gassen (LPG) over het water: dat is wat Chemgas doet en goed in is. Chemgas is marktleider in het vervoer van onder druk vloeibaar gemaakte gassen met schepen. Hun vloot bestaat uit binnenvaartschepen, zeevaartschepen en kruiplijncoasters.

Een van deze schepen, de Chubasco, ligt tijdens de Wereldhavendagen aan de Parkkade en is open voor bezoekers. Het schip is vernoemd naar een lokale wind in Nicaragua en Costa Rica. Het is een heftige en vlagerige wind, die gepaard gaat met zware onweersbuien. De wind komt vooral voor in het regenseizoen, in de maanden mei tot en met november, aan de westkusten van de beide landen.

Meer weten over dit schip en Chemgas? Medewerkers van het bedrijf zijn tijdens de Wereldhavendagen aanwezig om meer te vertellen over de vloot en uiteraard Chemgas zelf. Ze vertellen je met veel plezier over het werken en leven aan boord van één van de binnenvaartschepen en je krijgt exclusieve kijk achter de schermen van Chemgas. Deze rondleiding is geschikt voor jong (vanaf 4 jaar) en oud. De starttijden zijn dagelijks om 11:00 – 13:30 – 14:30 – 15:30 – 16:30 uur.

Ga naar de site van Chemgas
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.