Nieuwe huisstijl Wereldhavendagen

Wereldhavendagen lanceert nieuwe huisstijl 

Met trots introduceren wij de nieuwe huisstijl van de Wereldhavendagen. In samenwerking met het Rotterdamse bureau 75B hebben wij de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuwe visuele stijl bestaande uit een logo, icoon en eigen lettertype voor de Wereldhavendagen.

Met kracht vooruit!  

De scheepsschroef die wij vorig jaar hebben geïntroduceerd tijdens Port Stories 2020 blijft draaien en wordt het (nieuwe) icoon van de Wereldhavendagen. De schroef is het icoon voor de voortdurende dynamiek van de haven. Het huidige logo inclusief de seinvlaggen was sinds 2013 het gezicht van het evenement, waarbij het bekende woordmerk al veel langer bestaat en toe was aan een opfrisbeurt. Het nieuwe veelzijdige en strakkere logo is passend bij het evenement en vormt samen met het icoon een krachtig en stoer beeld.

Eigen Wereldhavendagenletter

Speciaal voor de Wereldhavendagen ontwikkelde 75B een eigen letter. “Als je Rotterdam van bovenaf bekijkt zie je de vele ‘happen’ uit de Maas,”‘ zegt ontwerper Rens Muis van 75B. “Dit zijn de uitgegraven havens, bedoeld om kades te creëren. Datzelfde hebben we gedaan in dit lettertype. Elke letter heeft een haven”.

Bekijk hier het filmpje met uitleg en hoor en meer over het ontstaan van de Wereldhavendagenletter.

En nu over het evenement….

De Wereldhavendagen staat ook dit jaar gepland in het eerste weekend van september. Op 3, 4 & 5 september presenteren we de Rotterdamse haven aan het publiek en zijn er volop mogelijkheden om de haven te ontdekken. De vorm waarin dat dit jaar gaat plaatsvinden zal iets anders zijn dan we gewend zijn en passen binnen de geldende beperkingen rond Covid-19. De mogelijkheden moeten de komende maanden duidelijk worden.

Later meer….

Op verschillende locaties in de stad en haven kun je in ieder geval de Wereldhavendagen beleven. Hoe dit er precies uit gaat zien wordt op een later moment bekend gemaakt!

Blijf ons volgen

Blijf de social media kanalen en de website volgen en hou ons in de gaten voor de ontwikkelingen rondom de invulling van het programma in september.

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.