Favoriet
Terug naar overzicht

Rondleiding Floating Office Rotterdam (FOR)

Details

Combined Shape
Za. 7 Sep 2024
Combined Shape
Meerdere tijden (duurt 00:40 uur)
Excursies
Tickets vanaf €6
Bezoek website

ticket
verkoop
start half augustus

Het Floating Office Rotterdam (FOR) markeert het begin van de grote ontwikkeling in de Rijnhaven. Binnen de plannen weerspiegelt FOR de missie van haar hoofdgebruiker, het Global Center on Adaptation (GCA), waar dit top kenniscentrum haar hoofdkantoor heeft. Het uitzonderlijk klimaatbestendige gebouw is energiepositief, CO2-negatief en zal drijven als het waterpeil stijgt door klimaatverandering.

FOR is een visie van wat duurzame architectuur kan zijn. Een modulair, houten gebouw op een drijvend platform, met een elegante eenvoud. Het combineert veel hightech duurzame oplossingen – waaronder een waterkoelsysteem en zonnepanelen – met low-tech oplossingen, zoals de passieve schaduw die wordt geboden door het dak en de overhangende terrassen. De combinatie van deze verschillende oplossingen is een innovatieve benadering van duurzame architectuur en resulteert in een gebouw dat natuurlijk en ongedwongen aanvoelt. De houten constructie, het groene dak en de helderheid van het ontwerp creëren een architectuur die vriendelijk en menselijk is, in plaats van hightech. Op deze manier zet FOR de toon voor de transformatie van de Rotterdamse Rijnhaven – die nu een levendig woongebied wordt. Bijdragen aan de sfeer zijn het eigen restaurant van FOR, Putaine, en een havenzwembad.

Het programma start met een presentatie van een Powerhouse Company architect, gevolgd met een rondleiding door het Floating Office.
Bijzonderheden
  • Geschikt vanaf 10 jaar.
  • De tour vindt deels buiten plaats, maar in geval van erg slecht weer kan het gehele programma naar binnen verplaatst worden.
  • De locatie is rolstoelvriendelijk (lift aanwezig)

Tickets

za. 7 sep 2024
11:00 - 11:40
Ticket verkoop start op 19 augustus
za. 7 sep 2024
12:00 - 12:40
Ticket verkoop start op 19 augustus
za. 7 sep 2024
13:00 - 13:40
Ticket verkoop start op 19 augustus
Cultuur
Wandelexcursie
Group
Rolstoelvriendelijk
Combined Shape
Betaald
Combined Shape
Engelstalig
Floating Office Rotterdam
Antoine Platekade 1000
3072ME, Rotterdam
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.