Favoriet
Terug naar overzicht

Rondje Rijnhaven/Kaap

Details

Combined Shape
Zo. 8 Sep 2024
Combined Shape
13:30 uur (duurt 02:00 uur)
Excursies
Meer te doen in de stad
Ontdek Rotterdam Anders
Tickets vanaf €17,50

ticket
verkoop
start half augustus

Ontdek het gebied rondom de Rijnhaven en de Kaap onder begeleiding van een professionele gids. U komt op plaatsen waar u normaal niet komt.

De Rijnhaven is een havenbekken in Rotterdam. De Rijnhaven is een van de oudste havens op de zuidoever van de Nieuwe Maas. De aanleg duurde van 1887 tot 1895.

Sinds maart 2022 wordt de Rijnhaven deels gedempt. De herwonnen grond zal worden gebruikt voor de bouw van woningen en de aanleg van een stadspark

Katendrecht

Vroeger had deze buurt vertier voor zeebonken en meisjes van lichte zeden en tegenwoordig vermaak je je op het Deliplein.

Hip, bruisend, maar nog steeds rauw

Vroeger Chinatown, zeemanskwartier en hoerenbuurt, tegenwoordig home of the hip. Schiereiland Katendrecht heeft zich in een paar jaar tijd ontpopt tot een van de meest bruisende zones van de stad, zonder z’n rauwe rafelrandjes te verliezen. Jonge stellen kochten er een klushuis of begonnen er een restaurant, winkel of koffiebar. Sinds een paar jaar wemelt het er dan ook van de leuke restaurants, ijssalons en barretjes, en dat maakt Katendrecht een droombestemming voor foodies.

Bijzonderheden

Wandeling onder begeleiding van een professionele gids van ca. 2 uur.

Graag 5 minuten voor aanvang tour aanwezig zijn. De tour start exact op tijd.

Tickets

zo. 8 sep 2024
13:30 - 15:30
Ticket verkoop start op 19 augustus
Cultuur
Wandelexcursie
Vertrekplaats: Metrostation Rijnhaven
Combined Shape
Betaald
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.