Favoriet
Terug naar overzicht

Nederlands Loodswezen

Details

Combined Shape
Vr. 1 Sep 2023
MATCH
Nederlands Loodswezen
carrière

Gooi het over een andere boeg!

Werken op zee én vaker thuis zijn? Ontdek het werken als loods, misschien wel de meest veelzijdige functie in de scheepvaart. Jij zorgt er namelijk voor dat een schip met zijn lading en bemanning veilig en snel in de haven komt, of juist de haven veilig verlaat. Op het moment dat het spannend wordt, wanneer de vaargeul steeds nauwer en ondieper wordt, kom jij aan boord als de expert. Je adviseert de kapitein en manoeuvreert het schip veilig naar de ligplaats. Dit doe je niet voor één, maar voor meer dan honderd verschillende typen schepen. Wil jij blijven varen maar ben je toe aan iets nieuws? Een functie op het water die je kunt combineren met een leven thuis?

Als loods ben je oproepbaar volgens een vast schema. Wanneer je ingeroosterd bent, kun je worden opgeroepen wanneer een schip in de buurt is. Word je opgeroepen? Dan heb je meestal zo’n 1,5 uur om aan boord van het schip te komen. Na een aantal uren te zijn ingezet, mag je vervolgens naar huis om te rusten. Na de rustperiode, ben je weer inzetbaar. Deze cyclus herhaalt zich tot je ingeroosterde periode is geëindigd.

Word loods!

Zie jij jezelf werken in één van de Nederlandse zeehavens? Wil jij leren om onder alle weersomstandigheden een zeeschip voor de kant te krijgen? Zie jij het als een uitdaging om kapiteins van over de hele wereld te adviseren? Dan zou het beroep van loods wat voor jou kunnen zijn.

Je volgt bij ons een erkende opleiding tot registerloods: Master in Maritime Piloting. De opleiding kun je zien als een werken-leren traject: het is een intensieve, afwisselende en praktijkgerichte studie die als doel heeft om jou in 14 tot 15 maanden klaar te stomen voor het echte werk als loods. Als je dan klaar bent met de opleiding weet je één ding zeker: je bent verzekerd van het mooiste beroep ter wereld! Geen dag is hetzelfde, geen schip is hetzelfde, het weer is altijd anders, je komt nooit zonder verhaal thuis.

Kom met een loods kennismaken bij MATCH en ontdek of het beroep bij jou kan passen.

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.