Favoriet
Terug naar overzicht

Beleef de Wereldhavendagen vanaf het zeilschip de Amazone

Details

Combined Shape
Za. 7 Sep 2024
Combined Shape
Meerdere tijden (duurt 01:30 uur)
Excursies
Rondvaarten
De Amazone
Tickets vanaf €28
Bezoek website

ticket
verkoop
start half augustus

De Amazone is een klassieke driemaster welke gebouwd is in 1927 als een van de eerste motor zeilschepen. Door het motoriseren van de tot dan toe zeilende vrachtschepen werd meer continuïteit gebracht in de vloot. De Amazone werd in latere jaren omgebouwd tot passagiersschip, maar de originele details zijn nog steeds zichtbaar. Er varen in Nederland nog maar enkele klassieke driemasters waarvan de Amazone er een is.

Tijdens de haven dagen laten we ons schip graag zien aan de bezoekers van de Wereldhaven dagen. We varen ongeveer 1,5 uur door de havens en vanaf het schip heeft u goed zicht op de verschillende activiteiten op het water en ervaart u de unieke beleving van het varen met een driemaster.

Bijzonderheden

De Amazone is een traditioneel zeilschip, met veel zitplaatsen binnen, maar buiten zijn de zitplaatsen beperkt door haar drie grote masten en tuigage. De aanwezig zitplaatsen houden we beschikbaar voor mensen welke moeilijk ter been zijn. Op de dekhuizen is  echter voldoende ruimte om plaats te nemen en te genieten van alle shows op het water.

Bij de verschillende barren, zijn diverse wijnen en frisdrank te bestellen.

Tickets

za. 7 sep 2024
10:30 - 12:00
Ticket verkoop start op 19 augustus
za. 7 sep 2024
12:45 - 14:15
Ticket verkoop start op 19 augustus
Bootexcursie
Combined Shape
Betaald
Veerhaven links naast de Roei en Zeilvereniging
Naast Veerdam 1
3016 DD, Rotterdam
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.