Beleef de Wereldhavendagen bij OPEN Rotterdam!

Lokale omroep OPEN Rotterdam doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Wereldhavendagen. De afgelopen weken maakten zij reportages over twee innovatieve deelnemers van het programma. Wereldhavendagen is online te volgen via de social media-kanalen van OPEN Rotterdam. Daarnaast is er een verslag te zien op OPEN Rotterdam TV en op de website.

Tijdens de Wereldhaven zie je natuurlijk allerlei spektakel op het water en in de Rotterdamse haven. Daarnaast is er aandacht voor innovatie, duurzaamheid en de energietransitie. In aanloop naar het festival besteedde OPEN Rotterdam al aandacht aan twee bijzondere initiatieven. Zo wordt er in Stadshaven Brouwerij Rotterdam in het Merwe-Vierhavengebied circulair bier gebrouwen. Ondernemer Harm van Deuren vertelt over de twee miljoen liter bier die zij elk jaar maken.

Aan de overkant van het water, in het Innovation Deck van de RDM werkt de Rotterdamse ondernemer Vincent Wegener van Captain AI aan software waarmee een boot straks autonoom kan varen. In deze reportage vertelt hij over deze bijzondere automatisering.

Volg het verslag van OPEN Rotterdam
Op vrijdag en zaterdag kun je meegenieten van een kort liveverslag en diverse reportages van het kadeprogramma. Wil je meer weten over wat er tijdens Wereldhavendagen te beleven is? Kijk dan de Havendagen-vlogs van port reporter Ferdinand op OPEN Rotterdam TV of kijk hier de video’s van voorgaande jaren terug.

OPEN Rotterdam TV is te zien via Ziggo digitaal op kanaal 36 KPN, XS4ALL en Telfort op kanaal 1349. Analoog op kanaal 67+ (800 MHz). Online vind je OPEN Rotterdam via de website, YouTube, Facebook, X (voorheen Twitter), Instagram en TikTok.

Bezoek de website
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.