Port Stories
4 & 5 september 2020
Onder de naam 'Port Stories 2020' werd op 4 & 5 september de Rotterdamse haven in het zonnetje gezet met allerlei verhalen. De haven werd dit jaar naar de mensen toe gebracht. Bekijk de website en lees de verhalen!

In 2021 staat de Wereldhavendagen gepland op 3, 4 & 5 september!
Bekijk hier alle films, artikelen en foto's van
Digital Port Day
Bekijk alles
 
Amy & Djimmy laten je kennis maken met de KRVE Rotterdam Boatmen.
 
Vlieg in twee minuten mee over Maasvlakte 2 met deze 360° vlucht. Veel kijkplezier en sterkte wanneer je last hebt van hoogtevrees!
 
Sleipnir is het grootste kraanschip ter wereld en was onlangs nog in de Rotterdamse haven. Check deze video van de 'grote jongens' in Rotterdam
 
Het Loodswezen geeft in de korte documentaire '24/7 Pilot' (24 uur per dag loods) een doorkijkje in het werk van de loods.
 
ExxonMobil en Rotterdam delen een geschiedenis van meer dan 125 jaar. Met de stad, haar inwoners, bedrijven en organisaties hebben we ondertussen heel wat opgebouwd.
Geniet van de prachtige foto's van cruiseschepen in Rotterdam - Cruise Port Rotterdam
 
De haven: een knooppunt van internationaal transport, waar schepen komen en gaan. Bijna 400.000 mensen zijn voor hun werk afhankelijk van deze plek, dus het werk gaat altijd door! Laden, lossen, repareren, schoonmaken, sjorren, sjouwen.... Luister naar 'Werken in de Rotterdamse haven'.
 
Waarom gaat de brug al open, terwijl het lijkt dat er nog geen schip aankomt? Bekijk deze korte film over het openen van de Botlekbrug van Rijkswaterstaat.
 
Kijk mee op de Hutchison Ports ECT Delta & Euromax Terminals!
 
Wij zijn Shell Pernis - De toekomst is bij Shell Pernis al meer dan 100 jaar in de maak. In deze periode bewegen wij mee met het ritme van de haven. Steeds vernieuwend en gemoderniseerd.
 
Amy & Djimmy laten je APM Terminals Maasvlakte 2 zien.
 
Koninklijke Marine tijdens de Wereldhavendagen in 2017.
 
Is de studie Maritiem Officer iets voor jou? Check de video van de STC Group.

Digital Port Day

Zaterdag 5 september was het Digital Port Day! De haven is bij het publiek thuis gebracht.

Tijdens Digital Port Day op zaterdag 5 september is de Rotterdamse haven volop in de spotlights gezet.

Via de website van de Wereldhavendagen, social media en bij diverse mediapartners zoals Rijnmond en Open Rotterdam is er volop aandacht geweest voor de Wereldhavendagen en de Rotterdamse haven. De meeste verhalen zijn terug te lezen op deze website. Bekijk alle verhalen op de pagina van Digital Port Day.

De Wereldhavendagen

De Wereldhavendagen is een jaarlijks maritiem evenement in de haven en het centrum van Rotterdam.

Er zijn spectaculaire demonstraties op de kade en het water, er kunnen schepen bezichtigd worden en er gaan interessante excursies de haven in. Drie dagen lang presenteren bedrijven zich aan het publiek en is er volop beweging op het water.

In 2020 gaat het fysieke publieksevenement helaas niet door in verband met het coronavirus en de beperkingen die daarbij gelden. Daarvoor in de plaats hebben we in 2020 Port Stories.

Instagram

#PORTSTORIES
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.