Dit zijn de goede doelen van de Wereldhavendagen in 2024

De organisatie van de Wereldhavendagen is zich bewust van de maatschappelijke impact van het evenement en wil dan ook ruimte bieden aan Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI’s). Elk jaar worden drie goede doelen geselecteerd die daarmee zichtbaarheid krijgen tijdens het evenement en in de communicatie.

We streven naar het ondersteunen van organisaties die nauw verbonden zijn met de maritieme sector of die een belangrijke maatschappelijke bijdrage leveren. Bij het kiezen van de goede doelen wordt rekening gehouden met factoren zoals de impact van de organisatie, de relevantie voor het evenement, en de mate waarin het goede doel afhankelijk is van donaties en vrijwilligers. Dit zorgt ervoor dat de steun die tijdens de Wereldhavendagen wordt geboden, maximaal effect heeft en bijdraagt aan het welzijn van degenen die het het meest nodig hebben.

In 2024 heeft de Wereldhavendagen deze drie goede doelen aan zich verbonden:

KNRM
De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) viert in 2024 haar 200-jarig bestaan: een indrukwekkende mijlpaal voor deze organisatie die zich al twee eeuwen inzet voor de veiligheid op zee. Ondanks de technologische vooruitgang, blijft de kern van het werk van de KNRM ongewijzigd: vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om levens te redden. Tijdens de Wereldhavendagen wordt stilgestaan bij deze rijke geschiedenis. Bezoek daarom zeker de kadestand op de Kop van Zuid. Bovendien komt de KNRM – inclusief helikopter – dagelijks in actie tijdens de Shows op het water (de Calamiteitenoefening; klik hier voor het tijdschema). Vier gelukkige donateurs mogen op zondagmiddag meevaren. Zie hier voor meer informatie.

Stichting Vaarwens
Stichting Vaarwens biedt mensen in hun laatste levensfase een onvergetelijke dag op het water, waarbij ze samen met hun dierbaren even de zorgen kunnen vergeten. Al ruim 17 jaar organiseert de stichting dagelijks vaardagen die volledig kosteloos zijn voor de gasten, mogelijk dankzij bijna honderd toegewijde vrijwilligers en de steun van talloze donateurs. Tijdens de Wereldhavendagen zullen de vrijwilligers van Vaarwens aanwezig zijn om hun persoonlijke ervaringen te delen en fondsen te werven voor de aanschaf van een tweede elektrisch aangedreven schip, zodat nog meer mensen van deze bijzondere ervaring kunnen genieten. Vind de stand van Stichting Vaarwens op de nautische markt in de Veerhaven of bezoek hier de website.

Stichting Vrienden van het Sophia
Stichting Vrienden van het Sophia zet zich in voor de patiëntjes van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. Tijdens de Wereldhavendagen 2023 organiseerde de stichting al een bijzondere avond voor 170 kinderen en hun families aan boord van Raderstoomboot de Majesteit, compleet met muziek, hapjes en vuurwerk. Deze avond, mede mogelijk gemaakt door sponsoren en betalende gasten, was zo’n vreugdevolle en onvergetelijke ervaring voor de jonge patiënten en hun dierbaren en leverde zo veel hartverwarmende reacties op, dat het initiatief tijdens Wereldhavendagen 2024 een vervolg krijgt. Meer weten of Vrienden van het Sophia steunen? Hier vind je de website.

Meer over ons goededoelen-beleid
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.