Favoriet
Terug naar overzicht

Historische rondvaart met ‘Havendienst 2’

Details

Combined Shape
Vr. 6, Za. 7 & Zo. 8 Sep 2024
Combined Shape
Meerdere tijden (duurt 01:00 uur)
Oval
Excursie ponton Westerkade
Excursies
Rondvaarten
Tickets vanaf €12

Het Maritiem Museum bestaat 150 jaar en dat vieren we! Vaar mee met onze museumschepen op een historische rondvaart door de Rotterdamse haven. Ervaar de Erasmusbrug, ss Rotterdam en de skyline vanaf het water en ontdek Rotterdam op een unieke manier. De bemanning vertelt je graag over het schip, de historie, de techniek en de toekomst van deze varende monumenten.

De ‘Havendienst 2’ maakt deel uit van een vloot havendienstboten die tussen 1950 en 1990 het beeld van de Rotterdamse haven bepaalden. Zij deden dienst als patrouillevaartuig, blusboot en ijsbreker. Het is het eerste nieuwbouwvaartuig van het havenbedrijf na WO II en daarmee karakteristiek voor de wederopbouw van de Rotterdamse haven.

De boot is zo ontworpen dat het onder de laagste bruggen van het Rotterdamse gedeelte van de Schie door kan varen. Net als in de scheepvaart, slaat bij de dienstvaartuigen van het havenbedrijf op een bepaald moment de schaalvergroting toe. Zo werd de boot in 1990 te klein bevonden om nog aan de moderne eisen te voldoen en kwam het in het bezit van het museum.

Bijzonderheden
  • Niet rolstoeltoegankelijk.
  • Niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Tickets

Bootexcursie
Vertrekplaats: Excursie ponton Westerkade
Combined Shape
Betaald
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.