Favoriet
Terug naar overzicht

Beleef de Wereldhavendagen vanaf het zeilschip de Amazone

Details

Combined Shape
Za. 7 & Zo. 8 Sep 2024
Combined Shape
Meerdere tijden (duurt 01:30 uur)
Oval
Veerhaven links naast de Roei en Zeilvereniging
Excursies
Rondvaarten
Tickets vanaf €35

Op 7 en 8 september laten we de Amazone graag zien aan de bezoekers van de Wereldhavendagen. Op een tocht van ongeveer 1,5 uur door de havens heb je vanaf het schip goed zicht op de verschillende activiteiten op het water. Ervaar de unieke beleving van het varen met een driemaster!

De Amazone is een klassieke driemaster, gebouwd in 1927 als een van de eerste motorzeilschepen. Door het motoriseren van de tot dan toe zeilende vrachtschepen werd meer continuïteit gebracht in de vloot. De Amazone werd in latere jaren omgebouwd tot passagiersschip, maar de originele details zijn nog steeds zichtbaar. Er varen in Nederland nog maar enkele klassieke driemasters, waarvan de Amazone er een is.

Bijzonderheden
  • De Amazone is een traditioneel zeilschip, met veel zitplaatsen binnen. Buiten zijn de zitplaatsen beperkt door haar drie grote masten en tuigage. De aanwezige zitplaatsen houden we beschikbaar voor mensen die moeilijk ter been zijn. Op de dekhuizen is echter voldoende ruimte om plaats te nemen en te genieten van alle shows op het water.
  • Bij de verschillende bars zijn diverse wijnen en frisdranken te bestellen.

Tickets

Bootexcursie
Combined Shape
Betaald
Veerhaven links naast de Roei en Zeilvereniging
Naast Veerdam 1
3016 DD, Rotterdam
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.