46e editie Wereldhavendagen: 400.000 bezoekers

De 46e editie van de Wereldhavendagen in Rotterdam is afgelopen. Het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland kende een succesvol weekend. In totaal genoten circa 400.000 bezoekers van alles wat de Rotterdamse haven te bieden heeft.

Na de jongerendag met duizenden bezoekers op vrijdag kende de zaterdag van de Wereldhavendagen een mistige start, met een korte vertraging van de aanvang van de shows op het water. Maar nadat de zon doorbrak, vonden tienduizenden mensen hun weg naar het evenemententerrein, met topdrukte tijdens de verschillende hoogtepunten op het programma.

De zaterdag werd afgesloten met de avondshow ‘Lichtjes voor Sophia’, ter ere van de medewerkers en zieke kinderen van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis, die meevoeren op raderstoomschip De Majesteit in de prachtig verlichte schepenparade. Na een optreden van Emma Heesters sloot de avondshow af met spectaculair vuurwerk.

Ook tijdens de afsluitende zondag wisten bezoekers volop de weg naar de Wereldhavendagen te vinden voor het excursieprogramma, activiteiten op de kade en shows op het water. Naar schatting bezochten gedurende drie dagen zo’n 400.000 mensen het evenement. De 47e editie van de Wereldhavendagen zal plaatsvinden op 6, 7 en 8 september 2024.

De organisatie heeft met verdriet kennisgenomen van het nieuws dat op zaterdagavond elders in Rotterdam twee mensen, die eerder op de dag de Wereldhavendagen hadden bezocht, om het leven zijn gekomen na een aanrijding met een auto. We betuigen ons medeleven aan de nabestaanden van de slachtoffers en wensen hen veel sterkte toe.

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.