Rotterdam = Carrièrehaven

Dagelijks zijn er bij bedrijven in en om de haven van Rotterdam zo’n 385.000 mensen aan het werk en elk jaar komen er nieuwe banen bij. Ongeacht opleidingsniveau of afkomst, je wil varen of liever aan wal blijft, technisch bent of niet: de haven biedt carrièrekansen voor iedereen.

De Rotterdamse haven is zo succesvol en innovatief omdat er mensen met allerlei verschillende achtergronden, culturen, overtuigingen en ideeën samenwerken. De haven is een dynamische, internationale, diverse en veilige plek, waar plaats is voor mensen in alle leeftijdscategorieën, van alle etnische achtergronden en alle geslachten en genderidentiteiten.

Als jongere begin je je havencarrière meestal op een van de vele mbo-, hbo- of WO-opleidingen in de regio. Er is een breed aanbod van maritieme en technische studies waar de mensen worden opgeleid die de toekomst van de haven gaan vormgeven. En dankzij de diversiteit en razendsnelle ontwikkeling van de haven komen er elke dag nieuwe beroepen bij, dus ook een opleiding in de dienstverlening of andere richting is geschikt voor een carrière in de haven.

Als je vervolgens kiest voor een baan in de haven van Rotterdam heb je talloze doorgroeimogelijkheden en toekomstperspectieven. Uiteraard kun je werk krijgen in de zogenaamde maritieme en logistieke beroepen. Dan ga je aan de slag als loods of sleepbootkapitein, kraandrijver, chauffeur of scheepsplanner. Maar de Rotterdamse haven is ook een ontzettend dynamische, hightech omgeving. Er is dus veel vraag naar hoogopgeleide en technische mensen: bijvoorbeeld onderhouds- en installatietechnici, elektriciens, chemici en werktuigbouwkundigen. En omdat bijna alle processen in de haven zijn geautomatiseerd, kun je er ook terecht als IT-expert of dataspecialist.

En wat denk je van de overige dienstverlening aan de maritieme, technische en logistieke bedrijven? Er zijn dus ook mensen nodig met een achtergrond in financiën, sales, marketing, HR, accountancy, administratie of horeca. Wat je ook kiest: de haven biedt een carrière voor iedereen.

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.