De Duurzame Deal

Stichting Wereldhavendagen is één van de 11 evenementenorganisatoren die samen met gemeente Rotterdam en Rotterdam Festivals een Duurzame Deal heeft gesloten. In de deal is de ambitie uitgesproken om gedurende een periode van 3 jaar bepaalde duurzame doelstellingen te halen. Green Events is betrokken om de organistoren te begeleiden in het behalen van de duurzame ambities.

De Duurzame Deal is in de samenwerking al opgesteld in 2020, maar de ontwikkelingen op het gebied van het verduurzamen van de sector hebben gelukkig niet stilgelegen. De 11 organisatoren zijn met individuele actieplannen aan de slag gegaan, maar door de coronacrisis zijn deze plannen helaas nog niet tot uitvoering gekomen. De periode van 2022-2024 wordt gebruikt om op 5 punten de duurzame ambities te behalen en de collectieve CO2-footprint te verkleinen. Met als doel om ook de andere evenementen hier in mee te laten ontwikkelen en profiteren.

Thema’s
De Duurzame deal bestaat uit 5 thema’s, waarvan de 11 evenementen die bij de transitie groep zijn aangesloten zelf hun speerpunten en ambities voor deze thema’s hebben uitgesproken.

  1. Communicatie en bewustwording – Evenementen presenteren een ‘green pledge’ in hun communicatie.
  2. Energietransitie
    a. Efficiënt energiegebruik en schone energie – Door het opstellen van een efficiënt stroomplan en door de aanleg van vaste (kracht)stroompunten op evenementenlocaties.
    b. Mobiliteit – Door het belonen van bezoekers met korting als ze met fossielvrij transport naar het festival komen.
  3. Circulair
    a. Primaire grondstoffen en restafval verminderen – Door het scheiden van afvalstromen op het festivalterrein in een aparte milieustraat.
    b. Verantwoord plasticgebruik – Door het inzamelen van plastic bekers om er designvoorwerpen van te laten maken.
  4. Klimaatbestendig – zorgen voor herstellende maatregelen en nieuwe aanplant in stadsparken.
    a. Bescherming en verbetering biodiversiteit, door te zorgen voor herstellende maatregelen en nieuwe aanplant in de stadsparken.
  5. Gezonde leefomgeving – Werken met lokale leveranciers en het aanbieden van een meer veganistische keuze in de catering.
    a. Toekomstbestendige voeding, door het aanbieden van alternatieven voor vlees en exotische producten.
    b. Samenwerking omgeving en lokale ondernemers, door lokaal in te kopen.
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.