Dit is de liveblog van de zondag!

18:00 uur: bekijk de mooiste beelden van afgelopen 3 dagen in deze toffe recap!

 

17: 45 uur: Wat vond je van de Wereldhavendagen?
Zonder onze bezoekers zouden we niet het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland zijn. Daarom willen we heel graag weten hoe jij de Wereldhavendagen hebt ervaren. Het kost maar een paar minuten van je tijd.
Je maakt kans op een VVV-bon t.w.v. 50 euro, als je de complete vragenlijst en je mailadres invult. Doe je mee? Alvast bedankt!

17:30 uur – Editie 2025
Noteer alvast in je agenda, de 48e editie van de Wereldhavendagen zal plaatsvinden op 5, 6 en 7 september 2025. We gaan snel aan de slag met leuke nieuwe ideeën om volgend jaar weer een mooi programma aan te kunnen bieden.

17:00 uur – De Wereldhavendagen zit er bijna op
Nog een uurtje, en dan is het feest weer voorbij! Om 18:00 uur luiden tientallen schepen hun scheepshoorns en markeren daarmee het einde van de 47e editie van de Wereldhavendagen. We kijken tevreden terug op drie succesvolle dagen. Het evenement werd dankzij het sterke programma en mooie weer goed bezocht. Volgens schatting mochten we ruim 400.000 mensen verwelkomen.

14:00 uur – Foto’s van bezoekers
We zien dat jullie echt supermooie foto’s maken, die we dolgraag aandacht willen geven maar door de drukke planning tijdens het evenement kunnen we deze niet altijd plaatsen. We delen jullie beelden graag na de Wereldhavendagen (mét naamvermelding natuurlijk) met het publiek. Als je het leuk vindt, kun je al jouw foto’s en video’s via WeTransfer sturen naar [email protected]. Misschien zie je ze dan binnenkort wel voorbijkomen. Vergeet je naam niet te vermelden!

13:30 uur – Show parachutisten gaat helaas niet door
Vanwege de wind kan de show met parachutisten van de Koninklijk Marine om 16.00 uur helaas niet doorgaan. Erg jammer, maar veiligheid gaat natuurlijk voor.

13:00 uur – Lunchtijd
Het is alweer lunchtijd. Ook trek gekregen? Op het evenemententerrein is genoeg te eten en te drinken. Op de plattegrond vind je alle horecapleinen, waar iedereen wat lekkers kan vinden. Eet smakelijk!

12:00 uur – Bedankt vrijwilligers!
Elk jaar weer wordt de Wereldhavendagen mogelijk gemaakt door talloze vrijwilligers. Zonder de toewijding van deze belangrijke groep is de Wereldhavendagen niet mogelijk. Daarom een big “thank you!” aan alle hardwerkende vrijwilligers op de kades, in de infostands, als gids bij de excursies en op alle andere plekken. Als je volgend jaar mee wilt helpen als vrijwilliger, meld je dan bij ons en dan nodigen we je uit voor een gesprek.

10.25 uur – Show op het water met sleephopperzuiger Vox Alexia
Van 11 tot half 12 komt de Vox Alexia voor een show op het water. De Vox Alexia is de nieuwste sleephopperzuiger van Van Oord. Dit is een type baggerschip dat onder andere wordt ingezet om havens te onderhouden of kunstmatige eilanden aan te leggen. Het schip is uitgerust met een LNG-installatie en een mooi voorbeeld van Van Oord’s duurzaamheidsambities. Het schip is vorig jaar gedoopt bij de Cruise Terminal Rotterdam door Prinses Alexia.

10.15 uur – Alle hens aan dek
Ontdek de indrukwekkende wereld van de Koninklijke Marine op de Parkkade, met spectaculaire shows, stoere mariniers en een blik op de toekomst van maritieme veiligheid. Bezoek én betreed o.a. de Zr.Ms.Johan De Witt en de Zr.Ms.Luymes of ga op avontuur in het Mariniersdorp.

10:00 uur – Alweer de derde en laatste dag Wereldhavendagen
Goedemorgen, dit weekend vliegt voorbij. Het is vandaag alweer de derde en laatste dag van de Wereldhavendagen. Heb je gisteren ook zo genoten van de avondshow en het vuurwerk? Op onze socials staan de eerste foto’s.
Het wordt een mooie zonnige dag. Voor jong en oud is van alles te beleven op het Wereldhavendagen Festivalplein, de kades en op de Nieuwe Maas. Er zijn zelfs nog enkele lastminute tickets te koop voor een aantal excursies. Wij staan er klaar voor, dus kom gezellig langs. We wensen je een hele fijne dag!

 

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.