Tips voor een goede bereikbaarheid tijdens de Wereldhavendagen

Je kunt de Wereldhavendagen het best en het snelst bereiken met het openbaar vervoer. Eenmaal op het evenemententerrein kun je je op verschillende manieren verplaatsen. Beide kades zijn lopend of fietsend goed te bereiken via de Erasmusbrug. Voor een extra snelle verbinding tussen noord en zuid hebben we een samenwerking met de Watertaxi en BAQME.

Openbaar Vervoer
Met het openbaar vervoer reis je makkelijk en snel naar de Wereldhavendagen. Reis met de metro of tram naar Leuvehaven of met de tram naar halte Euromast (noordkant), of met de metro of tram naar Wilhelminaplein of Rijnhaven (zuidkant) en loop in 5 minuten naar het evenemententerrein.

Met de auto
We raden je sterk af om met de auto te komen, en adviseren om te parkeren op een van de P+R locaties aan de rand van de stad en vanaf daar met de metro of tram naar het centrum te reizen.

Reisplanner
Plan je reis online op 9292.nl, met de reisplanner op ret.nl of met de RET app. Je kunt tegenwoordig bij de RET makkelijk in- en uitchecken met je betaalpas, creditcard of mobiele telefoon. Kijk voor meer informatie op ret.nl/ovpay.

Watertaxi
De Watertaxi heeft speciaal voor de Wereldhavendagen een veerdienst opgezet die tussen 10:00 en 18:00 uur onafgebroken doorvaart op vijf vaste routes. Een enkele reis kost €4, een onbeperkt dagticket kost €10 en voor kinderen €5. Kijk voor meer informatie en tickets op de site van de Watertaxi.

BAQME
We werken samen met BAQME, die ervoor zorgen dat er op het hele evenemententerrein voldoende gedeelde e-bakfietsen aanwezig zijn. Download de app hier.
Daarnaast zijn voldoende plekken waar je deelfietsen en -scooters kunt parkeren. Check voor de exacte locaties de app van de dienst die je gebruikt.

Op de fiets
Als je met je eigen fiets komt, kun je ‘m stallen bij verschillende fietsenstallingen. Deze vind je op de plattegrond.

 

 

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.