Zilveren Wimpel voor Wereldhavendagen

Wereldhavendagen Rotterdam wint de Zilveren Wimpel KNRM!

De KNRM – Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij heeft afgelopen vrijdag de winnaars bekend gemaakt. De Zilveren Wimpel ging naar Stichting Wereldhavendagen! Wereldhavendagen biedt jaarlijks de KNRM een groot podium tijdens het jaarlijkse evenement.

De bemanning van het marineschip Zr. Ms. De Ruyter heeft de Gouden Wimpel van de KNRM gewonnen. De Bronzen Wimpel ging dit jaar naar Adri Burghoute, illustrator betrokken bij meerdere KNRM-uitingen en hij is recent begonnen aan een zelfgeschreven kinderboekenserie over de KNRM. De Zr. Ms De Ruyter werd door het publiek verkozen uit een lijst van tien door de KNRM genomineerde relaties. “Voor elke genomineerde geldt dat hij of zij in 2018 of gedurende langere tijd iets buitengewoons heeft gedaan voor de KNRM. Wel beschouwd waren er dus uitsluitend winnaars”, aldus Edward Zwitser van KNRM. De Redding Maatschappij is afhankelijk van donaties en hecht om die reden veel belang aan goede relaties.

De Gouden Wimpel is een jaarlijks terugkerende waarderingsprijs voor relaties van de KNRM, die zich in het voorbije jaar hebben onderscheiden. De KNRM maakt jaarlijks de shortlist van genomineerden. Uiteindelijk bepaalt het publiek wie de Gouden, Zilveren en Bronzen Wimpel wint.

Ben je benieuwd wat de KNRM allemaal doet? Kom dan een kijkje nemen op 6, 7 en 8 september bij de Wereldhavendagen!