Werken in de Rotterdamse Haven

Precies een jaar geleden, rondom de Wereldhavendagen, werd het vacature platform en de gelijknamige campagne “Werken in de Rotterdamse Haven” gelanceerd. Eén jaar na dato blikken zij terug op een jaar met vele interessante ontwikkelingen. Begin 2020 werden er uitbreidingsplannen gemaakt, maar de corona-crisis gooide roet in het eten.

Het zijn de échte Helden uit de Haven die je ziet op het vacature platform van Werken in de Rotterdamse Haven. De medewerkers, van de bedrijven die deelnemen aan dit platform, krijgen een hoofdrol om zo potentiële nieuwe collega’s te overtuigen van het prachtige werk in de Rotterdamse Haven. En totdat de corona-crisis losbrak was dit hard nodig, want geschikt en gemotiveerd personeel vinden was voor veel bedrijven in de haven een grote uitdaging.

Het platform is begonnen als een middel om de bedrijven binnen de Matrans Group te voorzien van personeel. Inmiddels heeft de groep de potentie van het platform ingezien en denkt dat dit platform de haven van Rotterdam als werkgever écht op de kaart kan zetten bij werkzoekenden. “Waar wij ons voor inzetten is het zichtbaar maken van het waardevolle werk van de Rotterdamse haven. De haven gaat namelijk altijd door, het staat op de lijst van cruciale beroepen en vitale processen, want zelfs in tijden van crisis blijven de helden van de haven doorbikkelen. Zonder onze helden kunnen er geen producten ons land in of uit. En juist dat maakt het werk zo belangrijk!” vertelt Shelley de Vos, projectleider van Werken in de Rotterdamse Haven.

De Vos: “De arbeidsmarkt is sinds het begin van de corona-crisis gekanteld. Veel mensen zijn hun baan verloren en de meeste bedrijven zetten de vacatures stil totdat er meer bekend is over de werkelijke schade die COVID-19 heeft aangericht voor hun bedrijfsvoering.” Het platform had een vliegende start, met goede resultaten in de eerste maanden na de lancering. Het werd goed bezocht en de vacatures die uitstonden werden steeds vaker vervuld door gemotiveerde medewerkers.

Begin 2020 werden er uitbreidingsplannen gemaakt voor het vacature platform. “We zijn in gesprek met een aantal partijen om evenementen te organiseren waar werkgevers en werkzoekenden met elkaar in contact kunnen komen. Er wordt onderzocht, in samenspraak met o.a. scholen, of het mogelijk is om rondleidingen, opendagen of meeloopdagen te organiseren om de haven nóg dichterbij te brengen. We praten met de gemeente Rotterdam over wat onze bijdrage kan zijn aan het LeerWerk-akkoord. En we nodigen havenbedrijven en recruiters van harte uit om ook gebruik te gaan maken van ons vacature platform en de bijbehorende social media kanalen” aldus de Vos. Er zijn dus plannen genoeg, maar COVID-19 zorgt voor een grote vertraging in de uitvoering van deze plannen.

Ondanks de tegenslagen waar we nu als samenleving tegenaan lopen blijft het vacature platform zich inzetten om het werk in de Rotterdamse Haven te promoten. “Er komen betere tijden en dan heeft de Rotterdamse Haven en werkzoekend Nederland dit platform weer keihard nodig!” besluit de Vos.

Ga direct naar de website | Werken in de Rotterdamse Haven
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.