Wereldhavendagen maakt zich op voor spectaculaire avondshow

Rotterdam, 7 september 2019 – In Rotterdam is zojuist de tweede dag van de 42e Wereldhavendagen succesvol afgesloten. Terwijl regen en zonneschijn elkaar in hoog tempo afwisselden, bezochten tienduizenden mensen de talloze activiteiten op de kades, demonstraties op het water en excursies. De zaterdag wordt vanavond afgesloten met een spectaculaire avondshow op het water.

Het thema van de Wereldhavendagen is ‘MariTeam’, waarmee de organisatie aandacht vraagt voor alle teamspelers van de Rotterdamse haven, en is ook doorgevoerd in de avondshow. Onder de titel ‘Come Dance With Us’ zoekt het indrukwekkende visuele spektakel op het water dit jaar de samenwerking met het publiek op de kades. De avondshow wordt mede mogelijk gemaakt door Rotterdam Maritime Capital of Europe.

Visueel spektakel
Terwijl de Rotterdamse dj Niles Alister vanaf een kraanschip het publiek opwarmt, kan men genieten van een visueel spektakel van waterscooters met fakkels, waterjets en zoeklichten. Op twee bewegende pontons brengt zang- en dansgezelschap Wicked dansbare hits ten gehore, ondersteund door choreografie. De avondshow wordt afgesloten met een extra lang vuurwerk. Hierna verzorgt de dj een afterparty.

De avondshow begint om 21:00 uur en is gratis bij te wonen vanaf de kades rond de Erasmusbrug en de grote tribune op de Holland-Amerikakade, ten hoogte van de Cruise Terminal. Daarnaast zal de avondshow live worden uitgezonden op de Facebook-pagina van de Wereldhavendagen.

Ook op zondag kunnen bezoekers van de Wereldhavendagen nog terecht bij tal van activiteiten aan de kades, demonstraties op het water en de vele excursies. De meeste programmaonderdelen zijn gratis, voor de excursies moeten wel kaarten worden gekocht. Er zijn nog enkele beschikbaar.

Kijk voor alle programmaonderdelen en verkoop van excursietickets op www.wereldhavendagen.nl.