Vrijwilligers

Word vrijwilliger en versterk MariTeam!

Wil jij als vrijwilliger van Stichting Wereldhavendagen deel uitmaken van een fantastisch team en ervaring opdoen tijdens de Wereldhavendagen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ben jij enthousiast en gemotiveerd, ben je trots op Rotterdam en de haven en ben je in het weekend van 6, 7 en 8 september 2019 beschikbaar? Lees dan snel verder!

Ieder eerste volle weekend van september vindt dit geweldige maritieme evenement plaats in het centrum en in de haven van Rotterdam. In 2019 alweer de 42e editie! Het verstevigen van de band tussen haven, stad en haar natuurlijke achterland – dat is waar de Wereldhavendagen om draait.

Er zijn veel verschillende functies als vrijwilliger. Uiteraard is het een pré als je alle drie de dagen kunt helpen, maar als je maar één of twee dagen beschikbaar bent (wel de gehele dag), ben je ook van harte welkom! Kijk voor de verschillende functies hieronder en meld je snel aan!

Wat krijg je ervoor terug?

Uiteraard is het eerste antwoord: een unieke ervaring! Jij bent onderdeel van een prachtig team wat hard werkt om een heel weekend lang een geweldig evenement te organiseren.
Je maakt Wereldhavendagen Rotterdam vanaf de eerste rij mee. Uiteraard word je voorzien van een lunchpakket en koffie/thee/frisdrank gedurende de dagen dat jij werkt. Daarnaast krijg jij als beloning een VVV-bon van 15,- euro per gewerkte dag en een borrel na de Wereldhavendagen.

Crewbijeenkomst

Op dinsdag 27 augustus vindt tussen 17.00 en 21.00 uur de jaarlijkse crewbijeenkomst plaats in het World Port Center (Rotterdam). Een leuke en informatieve crewbijeenkomst in aanloop naar de Wereldhavendagen met o.a. een uitleg over de werkzaamheden per functiecategorie in subgroepen en afsluitend een gezellige borrel. Aanwezigheid is verplicht bij deze bijeenkomst.

Aanmelden?

Indien je bereid bent om je in te zetten als vrijwilliger, word je verzocht om het online inschrijfformulier zo spoedig mogelijk in te vullen. Dat kan via de volgende link.
Let op! Aan vrijwilligerswerk tijdens Wereldhavendagen Rotterdam zijn een aantal regels & voorwaarden verbonden. Lees de punten in het document ‘Verwachtingen & tegenprestaties vrijwilligers Wereldhavendagen 2019’ goed door voordat je je als vrijwilliger inschrijft!

Mocht je verder nog vragen hebben, dan kun je uiteraard altijd een e-mail sturen naar vrijwilligers@wereldhavendagen.nl

Zodra de bezoekers op het evenemententerrein vragen hebben, gaan zij op zoek naar de informatiepunten en dan komen ze bij jou terecht! Jij bent het eerste aanspreekpunt van de Wereldhavendagen en zorgt ervoor dat iedere gast een warm welkom en antwoorden op zijn of haar vragen krijgt. Je verwijst bezoekers door naar diverse locaties en activiteiten in het gebied. Jij bent op de hoogte van wat gaande is op het evenemententerrein. Je deelt de plattegrond uit en vertelt de bezoekers vol passie wat zij niet mogen missen.

Wie ben jij?
Als publieksbegeleider bij de informatiepunten moet je goed met mensen om kunnen gaan en geduld hebben. Je vindt het fijn om een praatje te maken met mensen (sociaal aangelegd), bent oplossingsgericht en ook nog eens communicatief vaardig. Je houdt het hoofd koel bij moeilijke vragen en staat met een grote glimlach op je gezicht het evenement te promoten. Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend en je kunt uit de voeten in het Engels.
Er zijn veel publieksbegeleiders nodig! Op zowel de Noordoever als de Zuidoever van ons evenemententerrein staan verschillende informatiepunten.

Als gids begeleid je de bezoekers van de Wereldhavendagen tijdens hun excursie de haven in. Je vertelt onderweg van en naar het excursiebedrijf/locatie over het heden, verleden en toekomst van de haven en welke activiteiten en werkzaamheden er zoal in de Rotterdamse haven worden uitgevoerd.
Bij aankomst bij het excursiebedrijf/locatie ben je het aanspreekpunt voor het bedrijf en je draagt er zorg voor dat de groep weer op de afgesproken tijd terug in de bus en/of schip is. Ook gidsen met kennis van de stad en de stadshavens zijn welkom!

Wie ben jij?
Personen die alle ins en outs weten over de Rotterdamse haven zijn van harte welkom. Je hebt er geen moeite mee om voor een groep te staan en deze dan ook toe te spreken. Jouw kennis over de Rotterdamse haven gaat ver; jij weet op vele vragen die gesteld worden door de bezoekers, een antwoord te formuleren. Houd je van een praatje, ben je sociaal en niet bang aangelegd, dan is deze functie zeker wat voor jou! Let op: als gids ga jij mee de haven in naar de desbetreffende bedrijven per bus en/of schip. Kennis van het wegen- en waternet in en rondom de Rotterdamse haven is een pré.

Vind je het leuk om de Wereldhavendagen vanuit een wat andere hoek mee te maken? Dan is deze functie zeker wat voor jou. Het hele weekend ben jij aan de waterkant bezig om ervoor te zorgen dat de bezoekers van de Wereldhavendagen veilig de deelnemende (excursie)schepen op en af gaan. Weer of geen weer, jij staat bij het ponton en de kades om alle scheepsacties soepel en ook veilig te laten verlopen. Maar let op, ook hier krijg je alle vragen van de bezoekers naar je hoofd geslingerd.
Dus naast het feit dat jij ervoor zorgt dat alles op het ponton/kade goed verloopt, ben jij ook nog eens een vraagbaak waar de bezoekers zeker gebruik van gaan maken! Je bent op de hoogte van het programma van het evenement en staat zeker je mannetje indien dit nodig is om de veiligheid te waarborgen.

Wie ben jij?
Jij hebt een nautisch hart en/of nautische achtergrond en bent niet onder de indruk van een buitje of harde wind. Je weet op welke manier de schepen aanmeren en jij weet dan ook wat je moet doen om de bezoekers op een veilige manier op- en af te laten stappen aan boord van de verschillende schepen. Je kan multitasken en kan goed onderscheid maken wanneer je een vriendelijk praatje met iemand kan maken of iemand moet wijzen op zijn/haar gedrag om de veiligheid te waarborgen. Je bent sociaal en communicatief vaardig en beheerst zowel de Nederlandse als de Engelse taal. Kennis van communicatie via VHF en/of een licentie is een pré.

Zit jij dag en nacht op social media en weet jij alle ins en outs van Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat en YouTube? Wil jij er mede voor zorgen dat Wereldhavendagen 2019 trending topic wordt op alle social media kanalen? Dan is dit wat voor jou! Als social media reporter van de Wereldhavendagen word jij op pad gestuurd om content te delen over dit prachtige evenement. Door jou worden nieuwe doelgroepen aangeschreven, wordt het publiek enthousiast gemaakt over het evenement en daarnaast zorg jij ervoor met alle reporters dat de juiste informatie bij de bezoekers terecht komt. Het team van social media reporters is daarnaast mede verantwoordelijk voor het beheren van de officiële social media accounts.
Naast social media spelen overige media- en communicatiemiddelen een belangrijke rol tijdens de Wereldhavendagen. Ben jij goed in het schrijven van teksten? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken. Het publiceren van nieuwsitems of blogs is voor jou geen probleem. Je vindt het leuk om interviews af te nemen en bent niet bang om op iemand af te stappen. Daarnaast zou het ook nog eens een pré zijn als jij goed bent in fotografie & fotobewerking. Bij jouw geschreven verhalen kunnen direct prachtige (bewerkte) foto’s geplaatst worden.

Wie ben jij?
Je bent een enthousiaste, leergierige, gedreven persoon die social media ademt. Je bent communicatief vaardig, houdt ook in tijden van drukte het hoofd koel en uiteraard is creativiteit onmisbaar. Social media kanalen hebben geen geheimen voor je. Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend en de haven is geen onbekend gebied voor jou (social media reporters). Of jij bent bekend met het schrijven van blogs voor websites en vindt het leuk om op pad te gaan om verhalen te verzamelen.
Met jouw interessante netwerk kan jij ervoor zorgen dat jouw verhaal de hele wereld rond gaat. Je beheerst uiteraard de Nederlandse taal uitstekend (media & communicatie).

Tijdens de Wereldhavendagen gaan er meer dan 10.000 bezoekers op excursie de haven in! Al deze bezoekers hebben een ticket bij zich (geprint of digitaal) en zullen allemaal gecontroleerd moeten worden. Dit gebeurt op de diverse locaties van waar de excursies vertrekken. Vind jij het leuk om met mensen in contact te zijn en ervoor te zorgen dat de ticketing gestroomlijnd loopt? Dan is deze functie wat voor jou!

Wie ben jij?
Jij hebt gevoel voor overzicht. Je kunt publiek sturen en op de juiste manier verwijzen naar de juiste excursie. Je kan (indien nodig uiteraard na een uitleg) met scanapparatuur omgaan en wordt niet in verlegenheid gebracht door groepen mensen die voor jouw neus staan te wachten. Je bent oplossingsgericht wanneer het ticket bijvoorbeeld weigert en je staat met een grote glimlach op je gezicht, weer of geen weer! Uiteraard beheers je zowel de Nederlandse als de Engelse taal.

Jij bent een persoon die makkelijk contact maakt met mensen. Je vindt het dan ook helemaal niet erg om op mensen af te stappen en ze een aantal vragen te stellen! Als haven researcher zorg jij ervoor dat Stichting Wereldhavendagen een onderzoek kan lanceren bij de bezoekers.

Wie ben jij?
Je houdt ervan om een praatje te maken met mensen en weet mensen te overtuigen. Daarnaast vind je het niet erg om je lopend over het evenemententerrein te verplaatsen.
Uiteraard beheers je de Nederlandse taal perfect en vind je het niet erg om ook als ‘vraagbaak’ te functioneren.

Gastvrouwen en gastheren zijn altijd welkom om onze duizenden gasten en bezoekers te ontvangen en begeleiden. Je bent het visitekaartje van Stichting Wereldhavendagen bij de vele officiële ontvangsten. Als echte gastheer/gastvrouw, sta je gasten vriendelijk te woord en voer je ondersteunende taken uit zoals het aanmelden van bezoekers, begeleiden van de gasten en het naleven van de huisregels.
Verder draag je op professionele wijze bij aan een perfecte hospitality dienstverlening. Niet alleen bij binnenkomst, maar ook bij vertrek zorg jij ervoor dat bezoekers vriendelijk behandeld worden en met een goed gevoel vertrekken. Daarnaast kan het voorkomen dat jij met een groep de haven in wordt gestuurd en dat jij de functie als publieksbegeleider krijgt!

Wie ben jij?
Voor deze functie zoeken wij gastvrije, representatieve en communicatief vaardige medewerkers die een goed oog voor detail hebben en alles op alles zetten om de beleving van de bezoekers zo optimaal mogelijk te maken. In veel gevallen ben jij het eerste en laatste aanspreekpunt bij aankomst en vertrek van de bezoekers en dus start de bezoekersbeleving bij jou! Je vindt het niet erg om voor een groep te staan en daarnaast ben je servicegericht en proactief. Event-ervaring is een pré.

Zoals je weet is de Wereldhavendagen voor iedereen! Ook voor de kinderen is er genoeg te doen. Jij vindt het leuk om de kleinste bezoekers van de Wereldhavendagen het naar hun zin te maken. Ook de kleinste bezoekers geef jij een unieke ervaring tijdens de Wereldhavendagen.

Wie ben jij?
In jouw vrije tijd of juist tijdens je loopbaan, vind je het geweldig om met kinderen om te gaan. Je wilt ze wat bijbrengen en hebt zeker dan ook alle geduld van de wereld. Een creatieve geest is wenselijk en kunnen omgaan met kinderen is een vereiste. Ben jij in het dagelijks leven al werkzaam met kinderen en ben je in het bezit van een VOG? Dan is dat zeker een pré.

Zoals je kunt begrijpen is het altijd een grote puzzel om iedere vrijwilliger op zijn/haar gewenste functie te positioneren. Daarom zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers die flexibel ingezet kunnen worden, de zogeheten teamplayer.

Wie ben jij?
Wil jij jezelf heel graag inzetten tijdens de Wereldhavendagen, maar maakt het jou eigenlijk niet uit welke taak jij krijgt? Meld je dan nu aan voor de poule van flexibele vrijwilligers. Jij wordt ingedeeld waar je het hardste nodig bent als echte teamplayer. Uiteraard wordt je voorafgaand aan het evenement op de hoogte gebracht welke functie jij gaat invullen tijdens de Wereldhavendagen.