Wil je niets missen?

Het evenemententerrein is groot! Bekijk eens deze vijftal voorbeeldroutes.
Wil je alles van de Wereldhavendagen zien en beleven? Kies dan voor de lange route. Of wil je voorafgaand of na afloop van je excursie nog het evenemententerrein bezoeken?
Dat kan! Bekijk de routes hieronder.

Stap uit bij metrohalte Leuvehaven – Lange route

Loop vanaf Leuvehaven naar de Willemskade en vervolg je route langs het SWKGroep Kinderplein en de Nautische Markt in de Veerhaven. Hierna kun je doorlopen naar de Westerkade en richting de Parkkade. Vanaf hier kun je de Watertaxi naar Katendrecht nemen als je op excursie gaat of doorvaren richting de Wilhelminapier. Vervolg je route richting de Kop van Zuid naar de Holland Amerikakade waar je uitzicht hebt op spectaculaire demonstraties op het water (vrijdag en zondag). Je maakt het rondje op de Wilhelminapier af door langs de Rijnhaven te lopen waar veel watersport activiteiten plaatsvinden. Geniet nog even van het uitzicht als je weer via de Holland Amerikakade naar halte Wilhelminapier loopt.
Bekijk route 1.

Stap uit bij metrohalte Leuvehaven & vice versa – Korte route

Loop vanaf Leuvehaven naar het Willemsplein waar je het kinderplein SWKGroep Playground vindt. Aan het einde van de Willemskade kun je oversteken naar de Wilhelminapier door gebruik te maken van de Watertaxi. Vervolg je route richting de Kop van Zuid naar de Holland Amerikakade waar je uitzicht hebt op spectaculaire demonstraties op het water (vrijdag en zondag). Je maakt het rondje op de Wilhelminapier af door langs de Rijnhaven te lopen. Geniet nog even van het uitzicht als je weer via de Holland Amerikakade naar de metrohalte Wilhelminapier loopt.
Bekijk route 2 of route 6.

Stap uit bij metrohalte Wilhelminapier – Lange route

Stap uit aan de voet van de Wilhelminapier en loop langs de Rijnhaven waar verschillende watersportactiviteiten zijn. Vervolg je route op de kop van de Wilhelminapier en pak hierna de Watertaxi naar de Parkkade of loop het rondje op de Wilhelminapier af richting de Holland Amerikakade. Na de oversteek naar de Parkkade vervolg je de route richting de Veerhaven via de Westerkade. Na de Nautische markt loop je door naar de Willemskade en bij het Willemsplein kun je kiezen om huiswaarts te keren via metrohalte Leuvehaven, of op zaterdag te genieten van de spectaculaire demonstraties.
Bekijk route 3.

Voorafgaand of aansluitend aan je excursie

Voorafgaand of aansluitend aan je excursie kun je nog een bezoek brengen aan het evenemententerrein van de Wereldhavendagen. Je kan hierbij kiezen uit onderstaande twee routes waarbij je oversteekt van ss Rotterdam naar de Wilhelminapier of van ss Rotterdam naar de Parkkade.
Parkkade: Vervolg je de route richting de Veerhaven via de Westerkade. Na de Nautische markt loop je door naar de Willemskade en bij het Willemsplein kun je kiezen om huiswaarts te keren via metrohalte Leuvehaven of op zaterdag te genieten van de spectaculaire demonstraties.
Wilhelminapier: Vervolg je route richting de Kop van Zuid naar de Holland Amerikakade waar je uitzicht hebt op spectaculaire demonstraties op het water (vrijdag en zondag). Je maakt het rondje op de Wilhelminapier af door langs de Rijnhaven te lopen waar verschillende watersport activiteiten plaatsvinden. Geniet nog even van het uitzicht als je weer via de Holland Amerikakade naar de metrohalte Wilhelminapier loopt.
Bekijk route 4 en route 5.

Voor meer informatie over de bereikbaarheid, Watertaxi en de originele plattegrond, bekijk dan de bezoekerspagina