Thema avondshow Wereldhavendagen 2019 is ‘Come Dance With Us’

Het thema van de zaterdagavondshow van de 42e editie van de Wereldhavendagen op 7 september is ‘Come Dance With Us’ en wordt mede mogelijk gemaakt door Rotterdam. Maritime Capital of Europe. Het indrukwekkende visuele spektakel op het water staat dit jaar geheel in het teken van teamwork met het publiek op de kades. De muzikale invulling wordt verzorgd door zang- en dansgezelschap Wicked. De avondshow wordt wederom afgesloten met vuurwerk.

De zaterdagavond van de Wereldhavendagen draait traditioneel om de spectaculaire avondshow op het water. Op zaterdag 7 september ligt er tussen de kades aan de westkant van de Erasmusbrug een kraanschip met de Rotterdamse dj Niles Alister, die het publiek zal opwarmen. Een ballet van waterscooters met fakkels, waterjets en zoeklichten maken het visuele spektakel af.

Ook komen op het water twee pontons te liggen, met daarop diverse dansers en de groep Wicked. Dit zang- en dansgezelschap van zes zangeressen zal dansbare hits ten gehore brengen van onder andere Pharrell Williams, Anita Meyer, Lady Gaga en Donna Summer, ondersteund door choreografie.

Teamwork

Het thema van de Wereldhavendagen is ‘MariTeam’, waarmee de organisatie de schijnwerper wil zetten op het fantastische staaltje teamwork van alle mensen die dagelijks keihard werken aan het succes van Rotterdam als maritieme hoofdstad en zijn haven. Dit thema wordt ook doorgevoerd in de avondshow: de pontons met de optredens bewegen tijdens de show uit elkaar en komen zo vlak voor de Willemskade en Holland Amerikakade te liggen.

“In lijn met het thema MariTeam hebben we er dit jaar bewust voor gekozen om afstand tussen de optredens en het publiek op de kades te verkleinen”, zegt Sabine Bruijnincx, directeur van de Stichting Wereldhavendagen. “De haven en de inwoners van de regio Rotterdam zijn namelijk ook een team. We willen dat gegeven tijdens de avondshow van de Wereldhavendagen samen met het publiek vieren.”

De avondshow van de Wereldhavendagen op zaterdag 7 september begint om 21:00 uur. Na het traditionele afsluitende vuurwerk verzorgt de dj een afterparty. Bijwonen van de avondshow op de kades is gratis.

Over Rotterdam. Maritime Capital of Europe

Rotterdam. Maritime Capital of Europe is het regionale netwerk van maritieme partijen dat zich onder andere inzet om de bewoners van stad en regio te verbinden met al het moois dat de haven te bieden heeft.