SWKGroep verzorgt kinderplein bij de Wereldhavendagen 2019

Het programma voor kinderen en jongeren tijdens de Wereldhavendagen is dit jaar nóg uitgebreider. Tijdens de Wereldhavendagen kan iedereen de haven écht komen ervaren. Op en rond het water zijn 6, 7 en 8 september allerlei activiteiten te doen en met de ‘SWKGroep Playground’ is een plek gecreëerd speciaal voor kinderen.

SWKGroep Playground
De SWKGroep is gevraagd om het programma voor kinderen en jongeren tijdens de Wereldhavendagen te professionaliseren. “Een rol die we graag op ons nemen”, vertelt Ad Doorneveld, voorzitter van de raad van bestuur bij de SWKGroep. “De Wereldhavendagen zijn ieder jaar weer een spektakel en wij vinden het een eer om activiteiten te organiseren op het plein.” De Rotterdamse organisaties van de SWKGroep, te weten Kinderopvang BijDeHand, Stichting GroeiBriljant, Van Brienenoordschool en Buurtwerk, zullen tijdens het evenement allerlei leuke activiteiten organiseren. Het plein wordt die dagen omgedoopt tot ‘SWKGroep Playground.’

Genoeg te doen
Er zijn allerlei bijzondere activiteiten te doen. Zo kunnen kinderen hun eigen periscoop maken of een zoektocht doen in de ‘spy bottles’. Daarnaast zijn er spellen in levensgroot formaat te spelen. Zin om lekker te bouwen? Kinderen maken kans op mooie prijzen als zij de SWKGroep mascotte teQ na bouwen, in de stand die in samenwerking met LEGO is opgezet. Net zoals vorig jaar zal dit jaar ook een reuzenrad aanwezig zijn, een echte publiekstrekker. Het metershoge rad is van ver te zien en geeft een mooi uitzicht over het hele terrein. Oudere kinderen worden ook zeker niet vergeten. Buurtwerk is het hele weekend aanwezig met verschillende optredens en workshops. Een plek om even te ‘chillen’ is er ook. Dat kan in de jongerenlounge.

Samen de Wereld Kleuren
De activiteiten voor kinderen en jongeren zijn doelgericht en met zorg uitgekozen. “Alle activiteiten sluiten aan bij onze visie ‘Samen de Wereld Kleuren’”, vult Doorneveld aan. “Met die visie zorgen we ervoor dat kinderen zoveel mogelijk leuke en uitdagende dingen beleven, zodat ze zich optimaal ontwikkelen en fundamentele levensvaardigheden op doen. Deze visie staat ook voor verbinden en samenwerken. Met ouders, kinderopvang, onderwijs, zorginstellingen en andere organisaties.”

Over de SWKGroep
De SWKGroep staat voor kracht in de ontwikkeling van kinderopvang, buurtwerk, zorg en onderwijs. De organisaties die onderdeel zijn van de SWKGroep zorgen dagelijks dat kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen de juiste handvatten en ervaringen aangereikt krijgen om zich te ontwikkelen. Zo ontdekken zij wat hun kracht is en leren zij hoe ze deze kunnen inzetten. Hiermee helpen wij jong en oud om te kunnen functioneren in de wereld van de toekomst.