Rotterdam, the safest port to fly!

Een haven vol met luchthavens. Dat kan de toekomst zijn wanneer drones veelvuldig door bedrijven ingezet worden. De toepassingsmogelijkheden voor de inzet van drones in het havengebied zijn eindeloos; drones worden al ingezet worden bij incidentenpreventie en -bestrijding, waterverontreinigingen, brandbestrijding en bij toezicht op havenoperaties en schades, bij inspecties van installaties en bruggen, en bij de aanleg en onderhoud van infrastructuur. Maar denk ook aan de leveringen aan schepen en boorplatforms en aan snel medisch transport. En op termijn zullen zelfs zwaarder transport en vervoer van mensen aan de orde zijn!

De inzet van nieuwe technologie├źn maakt onze haven nog slimmer, sneller, effici├źnter en veiliger! Bijvoorbeeld voor de binnenvaart; een binnenvaartschip is soms maar kort in de haven en heeft dan niet altijd de tijd om de auto van het schip af te zetten om spullen op te halen. Een online bestelling en levering per drone kan dan veel tijd sparen. Zoals bijvoorbeeld een bepaalde zekering die net niet op het schip in voorraad is. Of een onderdeel voor de motor. Wanneer dit soort zaken met een drone geleverd kunnen worden, hoeft daarvoor geen extra stop in de haven gemaakt te worden.

Als partner in de Dutch Drone Delta -een coalitie van Nederlandse partijen die kennis en kunde bundelen om dronetoepassingen in Nederland te realiseren- voert het Havenbedrijf Rotterdam een aantal van deze testen uit met delivery drones. Deze testen tonen het bedrijfsleven waar de mogelijkheden liggen en helpen tevens om het luchtruim zo veilig mogelijk in te richten.

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.