Publieksevenement Wereldhavendagen 2020 gaat niet door

De 43e editie stond gepland op 4, 5 en 6 september 2020.

Ondanks dat dit weekend buiten het momenteel geldende verbod op grote evenementen valt, heeft de organisatie besloten het evenement te annuleren. De Stichting Wereldhavendagen wil desondanks de Rotterdamse haven in 2020 alsnog in het zonnetje zetten en beraadt zich op de mogelijkheden.

Ook wij volgen de ontwikkelingen rond de uitbraak van het coronavirus op de voet. We laten ons daarbij leiden door de aanwijzingen van de Nederlandse regering en het RIVM. De Wereldhavendagen 2020 stond gepland voor het weekend van 4, 5 en 6 september en viel vooralsnog buiten het verbod op grote publieksevenementen, dat in ieder geval tot 1 september geldt.

Desondanks is de Stichting Wereldhavendagen van mening dat met inachtneming van de beperkingen die momenteel en waarschijnlijk straks gelden, het niet realistisch is dat we een dergelijk groot publieksevenement kunnen laten plaatsvinden op de manier die onze deelnemers en bezoekers van ons gewend zijn. Hierover is uitgebreid overleg gevoerd met de hoofdsponsors en -partners.

Met pijn in het hart hebben we besloten dat de Wereldhavendagen dit jaar helaas niet doorgaat.

“De organisatie streeft er echter wel naar om ook in 2020 de Rotterdamse haven traditiegetrouw in het zonnetje te kunnen zetten,” zegt Sabine Bruijnincx, directeur van de Stichting Wereldhavendagen. “Hoe dat eruit kan komen te zien, beraden we ons momenteel over. We streven ernaar om voor eind mei duidelijkheid te hebben.”

Hou de website en social media kanalen in de gaten!

Let op elkaar en blijf gezond!

update 01 mei 2020

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.