Port Stories 2020

Port Stories 2020

Wij gaan ook dit jaar de Rotterdamse haven traditiegetrouw in het zonnetje zetten! Ondanks dat het fysieke evenement Wereldhavendagen in 2020 i.v.m. de situatie rondom het coronavirus niet kan plaatsvinden.¬†Samen met de sponsors, partners en ‘Vrienden van de Wereldhavendagen’ zetten we de schouders eronder om ook dit jaar de haven in de spotlights te zetten en onder de aandacht te brengen bij jongeren en het publiek van de Wereldhavendagen.

Onderstaande programma’s worden ontwikkeld:
– ‘De haven komt naar je toe’¬† – start op 4 september 2020 – educatieprogramma voor jongeren
– ‘Digital Port Day’ – op zaterdag 5 september 2020 – programma voor iedereen

Educatieprogramma ‘De haven komt naar je toe’

Nu scholieren niet naar het evenement kunnen komen, gaan wij naar de scholen toe! We verzorgen gastlessen, brengen haven gerelateerde objecten en materialen naar de scholen toe en bieden lespakketten aan. Uiteraard doen we dit in samenwerking met deelnemers en partners.
De start van dit programma is op vrijdag 4 september. Maar ook de week erna en later in het jaar willen we de scholieren de mogelijkheid bieden om op deze manier kennis te maken met de haven. Dit programma is gericht op basis- en voortgezet onderwijs.

Digital Port Day

Zaterdag 5 september is het Digital Port Day! Met historische beelden en acties is er volop aandacht voor de haven met al haar facetten. We brengen die dag de haven bij het publiek thuis! Via onze website en social media kanalen laten we de historie van het evenement zien, blikken we vooruit en kijken we samen met onze partners, sponsors en deelnemers naar hun activiteiten in de haven en op zee!