Watertaxi Rotterdam

Watertaxi Rotterdam verzorgt al het personenvervoer over water in Rotterdam en Schiedam. Onze schippers brengen u op afroep dagelijks naar 50 halteplaatsen in ons vaargebied. Daarnaast onderhouden we drie vaste veerdiensten in Rotterdam-West, -Oost en -Centrum, en de spitsdienst Hotel New York-Willemskade-RDM/Heijplaat. Jaarlijks maken 700.000 Rotterdammers en bezoekers uit binnen- en buitenland er gebruik van.

Vlootschouw van verschillende generaties watertaxi’s/ 10:40 – 11:00 (op zaterdag) 12:05 – 12:25 (op zondag)

Iedereen kent de iconische zwart-gele watertaxi’s in Rotterdam, maar wist je ook dat er verschillende generaties watertaxi’s rondvaren? Watertaxi Rotterdam bestaat namelijk al 29 jaar en natuurlijk werden aan de eerste watertaxi’s andere eisen gesteld dan vandaag de dag het geval is. Watertaxi Rotterdam werkt toe naar een emissievrije vloot en moet dus ook constant innoveren. De nieuwste aanwinst in de 25 schepen tellende vloot is een emissievrije, door waterstof aangedreven watertaxi, met een aandrijflijn ontworpen door innovator SWIM.

Kom kijken naar de vlootschouw van de verschillende generaties watertaxi’s en probeer ook de nieuwe waterstof-watertaxi te spotten! (hint: deze heeft een blauwe achterkant)

Bezoek SWIM en de eerste watertaxi op waterstof/11.15-18.00 (op zaterdag) en 12.30-18.00 (op zondag)

Wil jij graag ‘s werelds eerste op waterstof aangedreven watertaxi met je eigen ogen zien en horen hoe die tot stand is gekomen? Wil je meer weten over de toekomst van emissieloos varen? Ga dan zeker een kijkje nemen bij SWIM, zij vertellen je graag meer over de waterstof-elektrische aandrijflijn die ze ontwikkeld hebben. Deze innovatie zorgt ervoor dat emissieloze binnenvaart geen ver sprookje meer is, maar vandaag al kan plaatsvinden. De innovatie zit namelijk in de nieuwste watertaxi van Watertaxi Rotterdam en daarmee wordt vanaf september gevaren!

Waar? Aan het ponton van de watertaxi in de Leuvehaven (kruising Wijnhaven en Wolfshoek)  

Bezoek website
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.