Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

Actief op

Combined Shape
Vr. 1, Za. 2 & Zo. 3 Sep 2023
Bekijk programma

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is het kloppende hart van de rampen- en crisisbeheersing in de regio.

De VRR is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio Rijnmond taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond bestaat uit de AmbulancezorgBrandweerMeldkamer 1-1-2Risico- en Crisisbeheersing en een aantal ondersteunende afdelingen. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Het verzorgingsgebied van de VRR telt 1,2 miljoen inwoners, verspreid over 862 km2. Qua inwoneraantal is het de grootste veiligheidsregio van Nederland. Verder huisvest de regio een van de grootste havens ter wereld en de luchthaven Rotterdam/The Hague Airport. In het gebied zijn ook veel (petro)chemische bedrijven gehuisvest. Via de complexe infrastructuur van snelwegen, tunnels, spoorwegen en pijpleidingen worden tal van gevaarlijke stoffen vervoerd.

In een veiligheidsregio werken de hulpdiensten en gemeenten intensief samen en bieden professionele hulp en bescherming tegen risico’s en bedreigingen. Er wordt nauw samengewerkt met politie, waterschappen, het Havenbedrijf, de Milieudienst DCMR en het Openbaar Ministerie.

Dit samenwerkingsverband resulteert in kortere lijnen, directe afstemming, heldere bevoegdheden en daarmee een gestroomlijnde hulpverlening aan de burger.

De regio kenmerkt zich door een hoge diversiteit aan culturen, kennis en ervaringen, maar ook zienswijzen. We staan als organisatie midden in de maatschappij en vanuit die positie willen we iedereen een kans geven en niemand uitsluiten. Met een inclusieve cultuur kunnen we ervoor zorgen dat de VRR een veilige, open en aantrekkelijke werkgever is, waarbij we divers toptalent aan ons kunnen binden.

 Meer informatie? Bekijk de website!

Bezoek website
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.