Sportbedrijf Rotterdam en Rotterdam Topsport

Actief op

Combined Shape
Vr. 2, Za. 3 & Zo. 4 Sep 2022
Bekijk programma

Rotterdam Topsport richt zich op het verwerven en organiseren van topsportevenementen, het faciliteren van TeamNL topsportprogramma’s, het ondersteunen van topsportverenigingen en talentcentra en is betrokken bij plannen voor het realiseren van topsportaccommodaties.

Onze ondersteuning verhoogt de medaillekansen voor sporters, terwijl tegelijkertijd het imago van de stad wordt versterkt. We stellen alles in het werk om Rotterdam, zowel nationaal als internationaal als dé toonaangevende topsportstad van Nederland te positioneren. We volgen daarin 3 lijnen:

WERELDSE TOPSPORTSTAD
Goed georganiseerde evenementen en Rotterdamse topsportprestaties maken de stad aantrekkelijker voor bezoekers, bedrijven en nieuwe bewoners. Hoogwaardige topsportevenementen zorgen voor een bruisende stad waar bewoners en bezoekers geïnspireerd worden en zich vermaken. Maar ze leiden ook tot internationale bekendheid en economische en maatschappelijke impact.

STAD VAN TOPSPORTERS
Rotterdam investeert verder in een professioneel topsportklimaat met uitstekende topsportfaciliteiten. Topsporters en talenten krijgen hier de kans om te excelleren. We geloven in een stad die sporters en talenten de kans geeft in hun eigen omgeving door te stromen naar de top om vervolgens met hun sportprestaties weer andere sporters en talenten te inspireren.

TOPSPORT VOOR DE STAD
De stad is er niet alleen voor de topsport, topsport is er ook voor de stad. Waar topsport enerzijds dé uitdaging is voor de topsporter zelf, is topsport er anderzijds om mensen te vermaken en waarde toe te voegen aan de samenleving. Topsport draait niet alleen meer om de prestaties van de sporters en topsportevenementen. Voor Rotterdam is topsport het middel bij uitstek om de stad op de kaart te zetten, maar het fungeert ook als katalysator voor de breedtesport en als inspiratie voor talent. Daarnaast is de indrukwekkende evenementen- kalender een zeer succesvol instrument voor de economische spin-off en de citymarketing van de stad.

Bezoek website
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.