Actief op

Combined Shape
Vr. 1, Za. 2 & Zo. 3 Sep 2023
Bekijk programma

Sif is pionier op het gebied van offshore fundaties.

Met 75 jaar ervaring, technisch vernuft en de dagelijkse inzet van onze vakmannen en -vrouwen heeft Sif een leidende positie verworven in de supply chain voor offshore windparken. Ons hoofdproduct, de monopile, is de meest voorkomende en meest economische oplossing voor de installatie van windmolens op zee. Door jarenlang kwaliteit op tijd, veilig en binnen het afgesproken budget te leveren zijn we medebepalend in de snelheid waarmee de energietransitie kan plaatsvinden. Dit hebben we bewezen: er staan inmiddels 2.400 Sif fundamenten verankerd in de zeebodem. Daar zijn we trots op, want zij zijn cruciaal voor het realiseren van onze doelstellingen in de energietransitie.

De wereldwijde politiek staat voor een enorme uitdaging: de energietransitie. Sif legt het fundament dat hiervoor nodig is – letterlijk en figuurlijk. Sif durft voorop te lopen en haar missie en visie niet alleen uit te dragen maar ook door daden te laten volgen. 20.2 miljoen huishoudens verkrijgen al stroom door offshore wind turbines die op ons fundament staan. Door de monopiles van Sif kunnen deze turbines onder alle omstandigheden stroom leveren; En dat terwijl de wind kan waaien met een snelheid van 70 km/h en de golven een hoogte van 6 meter kunnen bereiken. De energietransitie bouwt op Sif.

Sif is opgericht in 1948 en is een onderneming met een solide staat van dienst met zo’n 600 medewerkers, waarvan ca. 50% in vaste dienst. Aanvankelijk maakte het bedrijf alleen grote en dikke buisvormige stalen constructies, maar inmiddels levert het complete monopile fundatie-oplossingen voor de offshore wind-industrie. Sif heeft twee productielocaties in Nederland: Roermond en de Tweede Maasvlakte – Rotterdam. Sinds mei 2016 staat Sif genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Bezoek website

Bijzonderheden

20.2GW* offshore wind energie op Sif fundaties! *Groene energie voor 20.2 miljoen huishoudens.

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.