Shell Nederland Raffinaderij B.V. (Pernis)

Actief op

Combined Shape
za. 4 Sept
Bekijk programma

Shell Pernis investeert om de grootste raffinaderij in Europa volledig te transformeren naar een industrieel complex dat in 2050 netto geen CO2 meer uitstoot. Biobrandstoffen, groene waterstof en CO2-opslag zijn de geplande grote stappen die in de nabije toekomst gezet worden om dit mogelijk te maken.

De terminal in Europoort is ook een onderdeel van Shell Pernis. Deze locatie zorgt voor de ontvangst, de opslag en het verpompen van diverse producten. Vanaf dit punt kunnen ook producten naar overzeese markten worden verscheept. Het totale oppervlak van Shell Pernis is 550 hectaren. Dit is net zo groot als 1.000 voetbalvelden. Kortom: een groot en belangrijk complex binnen het gebied van de Rotterdamse Wereldhaven.

Ook in de energie transitie zijn thema’s als innovatie, veiligheid en nabuurschap belangrijk voor de regio en voor Shell Pernis. Zo is Shell Pernis met vele bedrijven in de regio, maar ook met naaste buren en Rotterdamse haven verbonden en zoekt ook in de energietransitie naar partners.

Bezoek website

Andere activiteiten

Bezoek dit jaar Shell Pernis live met de excursies! Mocht je niet kunnen, bekijk dan deze mooie foto's.
 
Ga mee op bezoek bij Shell Pernis!
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.