Shell Nederland Raffinaderij B.V. (Pernis)

De toekomst is bij Shell Pernis al meer dan 100 jaar in de maak. In deze periode bewegen wij mee met het ritme van de haven. Steeds vernieuwend en gemoderniseerd.

Nu en in de toekomst blijft het onze ambitie om efficiëntere en schonere producten te leveren. Shell Pernis is de grootste raffinaderij van Europa en één van de grootste raffinaderijen ter wereld. Het bedrijfsterrein biedt naast olieverwerkende fabrieken huisvesting aan chemische fabrieken.

Shell Pernis is via pijpleidingen aan diverse bedrijven gekoppeld in de Rotterdamse regio. Kortom: een groot en belangrijk complex binnen de Rotterdamse Wereldhaven. We leveren CO₂ aan tuinders en- in samenwerking met het Havenbedrijf en Warmtebedrijf – ook restwarmte aan Rotterdamse huishoudens. Hierdoor worden ongeveer 16.000 huishoudens in de omgeving van warm water voorzien en is daarvoor geen CV-ketel meer nodig.

Bezoek website

Activiteit op Digital Port Day

 
Wij zijn Shell Pernis - De toekomst is bij Shell Pernis al meer dan 100 jaar in de maak. In deze periode bewegen wij mee met het ritme van de haven. Steeds vernieuwend en gemoderniseerd.
 
Met dit spannende filmpje ontdek je meer over het beroep van brandweerman bij Shell Pernis! Speciaal voor onze jonge bezoekers!
 
Met dit spannende filmpje ontdek je meer over het beroep van onderhoudsmonteur bij Shell Pernis! Speciaal voor onze jonge bezoekers!
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.