Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam

Actief op

Combined Shape
Vr. 1, Za. 2 & Zo. 3 Sep 2023
Bekijk programma

Shell is nauw verbonden met de haven, met de bedrijven in de regio en de mensen die er wonen. Veiligheid, goed nabuurschap en verduurzaming zijn belangrijke thema’s. We zijn graag bij de Wereldhavendagen om met iedereen die dat wil over deze en andere onderwerpen in gesprek te gaan.

Het is een interessante uitdaging om de grootste raffinaderij van Europa (met meer dan 60 fabrieken) te veranderen in een complex dat netto geen CO2 meer uitstoot. Natuurlijk hebben wij veel grote en kleine ideeën om dat doel te bereiken en daar praten we graag over met iedereen die dat maar wil!

Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam is op veel niveaus bezig met deze verduurzaming. We bewegen van onze traditionele producten zoals ruwe olie naar een nieuwe mix eindproducten gemaakt van steeds duurzamere grondstoffen, bijvoorbeeld in onze nieuwe biobrandstoffabriek.

Naast biobrandstof is Shell Pernis bezig met een groene-waterstoffabriek op de Tweede Maasvlakte en we kijken ook actief naar CO2-opslag onder de Noordzee. Dit zijn concrete en effectieve stappen op weg naar een schonere en betere toekomst en we hebben nog veel meer plannen.

Thema’s als innovatie, veiligheid en nabuurschap zijn erg relevant in onze samenleving en dus ook zeer belangrijk voor Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam. We werken daarom samen met veel andere bedrijven in de regio en we zorgen dat we altijd verbonden blijven met de bewoners rondom de Rotterdamse haven!

Bezoek website

Bijzonderheden

Wist jij dat…

  • Onze nieuwe biobrandstoffenfabriek biodiesel gaat maken van onder andere gerecycled frituurvet?
  • Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam net een campagne heeft afgerond waarbij lokale verenigingen hun verduurzamingsideeën kunnen presenteren? De beste plannen hebben een mooi geldbedrag gewonnen om hun plannen te verwezenlijken.
  • Er rondleidingen zijn over het terrein tijdens de Wereldhavendagen? En iedereen vanaf 6 jaar is welkom!
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.