De Rotterdamse haven bruist! Nergens anders in Nederland zie je zoveel bedrijvigheid. De haven van Rotterdam is de toegangspoort tot Europa; een internationaal logistiek knooppunt waar schepen binnenvaren, containers vol goederen worden op- en overgeslagen en vrachtwagens en treinen af- en aanrijden. Dat is allemaal mogelijk dankzij meer dan 180.000 mensen in talrijke verschillende beroepen.

Van schipper, machinist, procesoperator of sjorder tot douanier, magazijnmedewerker, logistiek planner of vrachtwagenchauffeur. STC Group biedt opleidingen aan voor mensen -van student tot professional- die van betekenis willen zijn in de dynamische wereld van scheepvaart, transport, logistiek, haven en industrieel complex.

STC Group is dé onderwijs- en kennisinstelling voor scheepvaart, logistiek, transport en havenindustrie en biedt onderwijs aan op vmbo-mbo-hbo- en masterniveau. Daarnaast biedt STC Group ook opleiding en training voor volwassenen aan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam, maar de organisatie is ook internationaal actief met locaties op vrijwel ieder continent.

Het doel van STC Group is mensen een leven lang te helpen de juiste combinatie van kennis en vaardigheden te ontwikkelen voor een succesvolle loopbaan. Dat begint bij jongeren die nog aan het begin staan van hun carrière, maar blijft gelden als ze ervaren professionals zijn die bij willen blijven of verder willen groeien in hun vakgebied.

Innovatief onderwijs in een stimulerende praktijkomgeving

We bieden onze leerlingen, studenten en cursisten een aantrekkelijke en stimulerende praktijkomgeving. We geloven in leren door te doen en beschikken we over veel simulatoren waarmee studenten kunnen leren varen, baggeren, plannen, containers laden, vissen of een trein besturen. Ook hebben we diverse oefenschepen en zeilschip De Eendracht. Op het Haventrainingcentrum vind je alle faciliteiten die nodig zijn om veilig in de haven aan de slag te gaan. Ook kun je terecht op ons Fire & Safety Training Centre, waar onder meer wordt geoefend met het blussen van branden aan boord van schepen of veiligheidsprocedures in windmolens. Onze chauffeurs in opleiding oefenen met de vrachtwagen.

De ontwikkelingen in de haven op het gebied van duurzame energie en digitalisering gaan razendsnel. Daarom besteden we in ons onderwijsprogramma veel aandacht aan innovatie op deze gebieden. Wij werken met ‘high tech’ innovatieve leermiddelen. STC Group heeft het grootste ‘simulatorpark’ op dit gebied ter wereld en ontwikkelt veel van de simulatoren zelf. Interessant feitje; bij de simulatoren wordt virtual reality gecombineerd met real time verkeer.

Op de STC-locatie in Brielle wordt de ‘Plant of the Future’ gerealiseerd, de fabriek van de toekomst. In deze fabriek willen we aantonen dat afvalstromen en CO2 emissies tot nul teruggebracht kunnen worden. STC ontwikkelt samen met een aantal partners het Living Lab – Sharehouse. Dit wordt een geavanceerde omgeving waarin jong en oud, student en onderzoeker, leveranciers en klanten samen onderzoeken, kennis delen en leren innoveren. Daarbij worden antwoorden bedacht voor de belangrijkste uitdaging voor de logistieke sector: optimale samenwerking tussen mens en technologie.

Daarnaast werken wij aan de bouw van een duurzaam, innovatief toekomstbestendig opleidingsschip AB INITIO. Dit schip wordt het duurzaamste state-of-the-art opleidingsschip van Maritiem Nederland. Door omgevingen te creëren die zo dicht mogelijk op de praktijk en alle nieuwe ontwikkelingen aansluiten, bereiden wij studenten en professionals optimaal voor op de toekomst.

Wil jij onderdeel zijn van de bruisende wereldhaven, bekijk hier onze opleidingen, trainingen, cursussen en consultancy.

Bezoek website
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.