S.S. George Stephenson

Actief op

Combined Shape
Za. 2 & Zo. 3 Sep 2023
Bekijk programma

Dit schip is gebouwd van alles wat is verzameld van marineschepen. Alles is functioneel.

Vrijwel het gehele schip bestaat uit honderden gerestaureerde scheepsonderdelen die in een ver verleden legendarische marine-, passagiers- en koopvaardijschepen varende hielden. Elke schroef, wand of ketel draagt een stukje historie met zich mee.

De George Stephenson is echt een eyecatcher. De afgelopen jaren hebben we veel evenementen zoals Sail Rostock bezocht en ze nodigden ons het jaar daarop altijd uit om weer te komen.

Het schip is geregistreerd als een werkboot die kan worden gebruikt om stoom te leveren of om onderzoek en ontwikkelingen te doen met wetenschappers en vele andere dingen. Ook kunnen we het schip laten zien aan publiek dat oude (werkende) machines wil zien zoals een Gardner locomotief of een Crabtree stoommachine. We mogen ook passagiers aan boord hebben. Met ons Lloyds certificaat kunnen 15 personen langdurig op zee. Op de binnenvaartevenementen krijgen we meestal toestemming om met 25 man tochtjes van een paar uur te maken. We hebben veiligheidsuitrusting aan boord voor 40 personen.

The events we have joined over the last years are :

Sail Amsterdam
Ostend for Anchor
Great Yarmouth
Bergen (Norway)
Flensburg (has been cancelled by ourselves because of machine break down)
Dordrecht in stoom
Hafenfest Duisburg Rhein
Chatham 350 years
Sail Rostock 2019

Bezoek website
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.