Op, aan en langs de Rijnhaven vindt nu een grootschalige gebiedsontwikkeling plaats: van een leeg havenbekken naar een stedelijk woon- en leefgebied in de nabije toekomst. De Rijnhaven ligt in het hart tussen de Wilhelminapier en Katendrecht. Door deze nieuwe ontwikkeling ontstaat een stadscentrum op twee oevers en worden Noord en Zuid sterker met elkaar verbonden.

Hoogbouw grenst straks aan een stadspark dat een groot deel van het huidige havenbekken inneemt. Een park dat deels drijft in de haven met een permanent stadsstrand. Waar het water op veel verschillende manieren kan worden ervaren. Een stuk stad langs de belangrijke verkeersroute van Zuidplein naar Hofplein. Goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de fiets en met prettige voorzieningen om te werken, te ondernemen en te recreëren. Maar ook met diverse woonmogelijkheden.

Kortom: een uitbreiding van het Rotterdamse stadscentrum op de zuidoever. Aan het water en voor iedereen, waar je straks geniet van een park, strand en de rivier tegen de achtergrond van de Rotterdamse skyline.

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.