Rijkswaterstaat

Actief op

Combined Shape
Vr. 1, Za. 2 & Zo. 3 Sep 2023
Bekijk programma

Rijkswaterstaat is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Samen met andere waterbeheerders zoals waterschappen, provincies en gemeentes beschermt Rijkswaterstaat Nederland tegen overstromingen. Daarnaast werkt Rijkswaterstaat dagelijks aan wegen en vaarwegen, waarmee mensen en goederen vlot en veilig hun bestemming bereiken. Wij leggen rijstroken, bruggen, viaducten en tunnels aan en onderhouden de bestaande infrastructuur.

Op de Wereldhavendagen is Rijkswaterstaat met de volgende afdelingen aanwezig:

Rijksrederij
De Rijksrederij beheert, bemant en onderhoudt 100 specialistische schepen en stelt deze beschikbaar aan diverse overheidsorganisaties. Dagelijks werken er 60 medewerkers op kantoor en 230 bemanningsleden op de schepen aan de inzet van een effectieve en efficiënte vloot voor de Douane, Kustwacht, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Rijkswaterstaat zelf.

Zee en Delta
Rijkswaterstaat Zee en Delta maakt het vervoer over de Noordzee en het Zeeuwse land en water mogelijk. Ook zorgt dit regionale onderdeel van Rijkswaterstaat dat het vervoer vanaf de Noordzee goed aansluit op het land en water. In de Zeeuwse regio worden waterkeringen verbonden met wegen, bruggen en natuur.

Verkeer- Watermanagement
Rijkswaterstaat Verkeer- en Watermanagement is een landelijk organisatieonderdeel van Rijkswaterstaat. In dit onderdeel bundelt Rijkswaterstaat het verkeersmanagement op de (vaar)weg en watermanagement.

West Nederland Zuid
Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid is één van de zeven regionale onderdelen van Rijkswaterstaat. Het onderdeel is verantwoordelijk voor onderhoud, beheer en aanleg van snelwegen en hoofdvaarwegen in de provincie Zuid-Holland.

Bezoek website
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.