Rijkswaterstaat

Actief op

Combined Shape
Vr. 2, Za. 3 & Zo. 4 Sep 2022
Bekijk programma

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en werkt dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.

Dit jaar zijn de Rijksrederij, Rijkswaterstaat Zee en Delta, Rijkswaterstaat Verkeer- en Watermanagement en Rijkswaterstaat Corporate Dienst (werving en selectie) aanwezig op de Wereldhavendagen. Wil je meer over ons te weten komen? Kom dan langs in onze tent of volg een rondleiding op een van onze schepen.

Over Rijkswaterstaat
We willen leven in een land dat beschermd is tegen overstromingen. Een land waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar we vlot en veilig van A naar B kunnen. Daar zorgt Rijkswaterstaat voor! Dagelijks zijn we bezig met de rijkswegen- en vaarwegen waarmee mensen en goederen vlot en veilig hun bestemming bereiken.

Vlot en veilig scheepvaartverkeer
Met verkeersmanagement en scheepvaartbegeleiding en -bediening helpt Rijkswaterstaat mee aan vlot en veilig scheepvaartverkeer. Ook bij de Haven van Rotterdam zijn we volop te vinden!
Nederland heeft drukke zeeën en vaarwegen. Onze Noordzee is zelfs één van de drukste zeeën ter wereld. Daarom is het belangrijk dat het scheepvaartverkeer goed begeleid wordt en dat de veiligheid goed op orde is. Zo onderhouden verkeersleiders in de verkeersposten en de mobiel verkeersleiders op het water (je ziet ze rondvaren in onze gele patrouillevaartuigen) nauw contact met de schippers. Wij assisteren en helpen op drukke vaarpunten en zorgen er samen met onze partners voor dat schepen de havens van ons land op een goede manier kunnen bereiken.

Wil jij een bijdrage leveren aan de doorstroming van scheepvaart verkeer? We hebben vacatures  voor verschillende functies, zoals: mobiel (varend) verkeerleider, gezagvoerder en handhaver op een patrouillevaartuig of nautisch operator. Bekijk onze site.

Bezoek website
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.