Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en werkt dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.

We willen leven in een land dat beschermd is tegen overstromingen. Een land waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar we vlot en veilig van A naar B kunnen. Daar zorgt Rijkswaterstaat voor!
Dagelijks zijn we bezig met de rijkswegen en vaarwegen waarmee mensen en goederen vlot en veilig hun bestemming bereiken. Wij leggen rijstroken, bruggen, viaducten, tunnels, sluizen en stuwen aan en onderhouden natuurlijk ook de bestaande infrastructuur zodat deze op een fijne manier door automobilisten, vrachtwagenchauffeurs en schippers gebruikt kunnen worden.

Vlot en veilig scheepvaartverkeer
Met verkeersmanagement en scheepvaartbegeleiding en -bediening helpt Rijkswaterstaat mee aan vlot en veilig scheepvaartverkeer. Ook bij de Haven van Rotterdam zijn we volop te vinden!
Nederland heeft drukke zeeën en vaarwegen. Onze Noordzee is zelfs één van de drukste zeeën ter wereld. Daarom is het belangrijk dat het scheepvaartverkeer goed begeleid wordt en dat de veiligheid goed op orde is. Zo onderhouden verkeersleiders in de verkeersposten en de mobiel verkeersleiders op het water (je ziet ze rondvaren in onze gele patrouillevaartuigen) nauw contact met de schippers. Wij assisteren en helpen op drukke vaarpunten en zorgen er samen met onze partners voor dat schepen de havens van ons land op een goede manier kunnen bereiken.

Vind jij het misschien leuk om ook een bijdrage te leveren aan de doorstroming van scheepvaart verkeer? Er zijn altijd wel vacatures te vinden voor verschillende functies zoals mobiel (varend) verkeerleider, verkeersleider voor de scheepvaart vanuit een verkeerspost, gezagvoerder en handhaver op een patrouillevaartuig of nautisch operator die zorgt dat schepen bruggen en sluizen kunnen passeren. Wil je ook werken bij Rijkswaterstaat, kijk dan eens op onze site.

Er is altijd wel wat te beleven op het hoofdvaarwegenet van ons mooie Nederland dat bestaat uit 3.462 kilometer aan kanalen en rivieren, 3.544 kilometer aan zeetoegangsgeulen, bijna 100 sluiscomplexen en 328 bruggen!

Bezoek website

Andere activiteiten

Bekijk hier een fotoserie van Rijkswaterstaat.
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.