Rail Cargo Information Netherlands

Actief op

Combined Shape
Vr. 1 Sep 2023
Bekijk programma

Spoorgoederenvervoer is de toekomst!

Het spoor verbindt mensen met hun woon- en werkplek. Maar het spoor verbindt ook onze havens met de industriële centra in Europa. Er gaan veel goederen over het Nederlandse spoor.
Weinig mensen weten dat de Rotterdamse haven zich ook kenmerkt door de Rotterdamse Havenspoorlijn. Een ruim 40 km lange goederenspoorlijn tussen de emplacementen Kijfhoek en de Maasvlakte, inclusief de aangesloten emplacementen.

Rail Cargo Information Netherlands werkt samen met meer dan 100 bedrijven aan de promotie van het spoor en een duurzame wereld. En dit laten we je graag zien tijdens de Wereldhavendagen.

Wist je dat vervoer per spoor de meest duurzame manier is om goederen van punt A naar punt B te transporteren? Dit komt doordat locomotieven elektrisch worden aangedreven en één trein net zoveel kan vervoeren als maar liefst 50 vrachtwagens. Hierdoor worden niet alleen enorme hoeveelheden goederen efficiënt getransporteerd, maar wordt ook nog eens aanzienlijk bijgedragen aan het vermijden van verkeersopstoppingen.

Dit jaar hebben we samen met onze partners drie unieke excursies op het programma: Bekijk ze hieronder:

Bezoek website
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.