Rabobank is meer dan een bank. In eerste plaats is het een coöperatie – en daarmee onderscheidt het zich van andere banken. Zo kan het meer positieve invloed uitoefenen op mens en maatschappij. En dat komt goed van pas, want grote uitdagingen beïnvloeden de wereld waarin we leven. Denk aan klimaatverandering, maar ook aan groeiende ongelijkheid.

Rabobank wil samen met haar grote achterban bijdragen aan positieve veranderingen en zet zich in voor een duurzamere, inclusieve samenleving, waarin iedereen mee kan doen. Inmiddels is de bank met ruim 43.000 medewerkers actief in 37 landen. In Nederland bedient het particuliere en zakelijke klanten met een breed assortiment aan financiële producten en diensten.

Maar wat maakt Rabobank écht anders dan andere banken? De bank heeft geen aandeelhouders, maar leden. Dat betekent dat de winst niet met aandeelhouders gedeeld hoeft te worden. In plaats daarvan bepaalt de bank samen met zijn leden hoe en waar een deel van die winst in de maatschappij geïnvesteerd wordt. Dit wordt ook wel het ‘coöperatief dividend’ genoemd. Daarmee steunt Rabobank landelijke en internationale projecten die anders niet van de grond zouden komen.

Bezoek website
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.