Provincie Zuid-Holland

Actief op

Combined Shape
vr. 3, za. 4 & zo. 5 Sept
Bekijk programma

De provincie Zuid-Holland is een echte binnenvaartprovincie. Met Rotterdam als wereldhaven en toegangspoort tot Europa, 50 binnenhavens en 6 containerterminals is er een uitstekende basis voor goederenvervoer over water. Maar de Zuid-Hollandse wateren worden ook steeds meer gebruikt door recreatieschippers en sporters, zoals roeiers. Als provincie Zuid-Holland willen we ervoor zorgen dat hoe je je ook verplaatst over onze vaarwegen, dat dit snel, veilig en duurzaam kan.  

Snel van A naar B
De vaarwegen in Zuid-Holland worden druk bevaren door binnenvaartschippers. Eén binnenvaartschip zorgt er gemiddeld voor dat er zo’n 40 tot 60 vrachtwagens van de weg blijven. Dat is niet alleen efficiënt, het is ook goed voor de doorstroming van het verkeer op de weg. Een betere spreiding van vervoer via de weg, het spoor, én goederenvervoer over water, zorgt voor een nog beter bereikbaar Zuid-Holland. En daar zetten we  ons als provincie, samen met vervoerders, verladers en ondernemers voor in.
Meer weten? Bekijk dan dit FILMPJE

Beheer en onderhoud van vaarwegen, oevers, bruggen en sluizen
Om ervoor te zorgen dat je kunt reizen in Zuid-Holland, beheert de provincie ongeveer 550 kilometer aan provinciale wegen, 130 kilometer provinciale vaarwegen, 250 kilometer aan oevers en bij elkaar bijna 700 bruggen, sluizen, viaducten, tunnels en duikers. Die moeten we natuurlijk ook onderhouden. Zo zorgen we voor de veiligheid voor jou als reiziger én houden we Zuid-Holland bereikbaar.
Meer weten? Bekijk dan dit FILMPJE

We reizen veilig en duurzaam
Steeds meer drukte op onze vaarwegen heeft ook effect op de veiligheid, gezondheid en leefomgeving in Zuid-Holland. We willen reizen in Zuid-Holland zo veilig en duurzaam mogelijk maken. Zo geven we onder andere voorlichting over veilig roeien en zetten we boa’s in voor handhaving van de vaarregels op het water. Bekijk hieronder bij ‘andere activiteiten’ of op ‘Wereldhavendagen Thuis’ onze filmpjes over brugbediening en regels op het water.

Samen met verladers, vervoerders, havens, Europa en vele andere partijen zetten we in op de transitie naar duurzame brandstoffen, zoals waterstof en elektrisch, en zorgen we voor laadinfrastructuur om deze transitie mogelijk te maken.
Meer weten? Bekijk dan dit FILMPJE
Voor meer informatie over schone binnenvaart, bezoek webpagina’s van projecten RH2ine en Clinsh.

Speel onze Real Life Game en win!
Wil je weten wat je als binnenvaartschipper te maken hebt met de provincie Zuid-Holland? Speel dan op 3, 4 of 5 september de Real Life Game in de Schiecentrale in Rotterdam!  Het winnende team mag met 4 personen varen op het Statenjacht van de provincie Zuid-Holland. Bekijk hier alvast wat je te wachten staat.
Tickets voor de Real Life Game boek je HIER.

Bezoek website

Andere activiteiten

 
Hoe zorgt de provincie Zuid-Holland voor schone lucht en gezonde leefomgeving? Door onder andere binnenvaart duurzaam te maken. Bekijk in dit filmpje hoe we dat doen in samenwerking met onze partners.
 
Wil je weten hoe we zorgen voor vlotte en veilige doorstroming op onze vaarwegen? Bekijk in dit filmpje wat de provincie Zuid-Holland doet aan beheer en onderhoud van bruggen en oevers om de veiligheid en duurzaamheid te garanderen.
 
Hoe zorgen we voor beter bereikbaar Zuid-Holland? Door bijvoorbeeld efficiënt goederenvervoer! Niet alleen via de weg maar ook via water of spoor. Meer weten? Bekijk dit filmpje.
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.