Provincie Zuid-Holland

Actief op

Combined Shape
Vr. 2, Za. 3 & Zo. 4 Sep 2022
Bekijk programma

Wij samen, iedere Zuid-Hollander, maken de provincie. Als organisatie provincie Zuid-Holland houden wij ons bezig met dingen die te groot zijn voor de gemeente en te klein voor het Rijk. Het beheren en onderhouden van de provinciale wegen, vaarwegen, bruggen en sluizen is één van de taken die wij uitvoeren. Zo werken we dagelijks aan het bereikbaar houden van onze provincie.

Meer vervoer van goederen via het water
Wist je dat één binnenvaartschip ervoor zorgt dat er gemiddeld zo’n 40 tot 60 vrachtwagens van de weg blijven? Wat als het ons lukt om meer goederen via het water te laten vervoeren? Een betere spreiding van goederenvervoer via de weg, het spoor én over water zorgt voor een nog beter bereikbaar Zuid-Holland. En daar zetten wij ons voor in.

Schoon
We willen daarnaast dat het goederenvervoer schoner wordt. Daarom werken we aan de transitie van zero-emissie vervoer via water. Bijvoorbeeld door schepen op elektriciteit of waterstof te laten varen.

Data en digitalisering
We maken steeds meer gebruik van data en digitalisering om de provincie voor iedereen bereikbaar te houden. Hoe merk je dit? Bijvoorbeeld wanneer je actuele verkeersadviezen krijgt via navigatie of een groene golf hebt op de weg bij het volgen van de adviessnelheid. Ook maken we gebruik van data en digitalisering bij het bedienen van onze bruggen op afstand en om incidenten op de weg en vaarweg – o.a. via apps – snel en veilig af te handelen. Met slimme verkeersregelinstallaties (slimme verkeerslichten) kunnen we verkeersstromen sturen, zodat het verkeer beter kan doorrijden.

Samen
Natuurlijk doen en kunnen we dit allemaal niet alleen. We werken samen met andere overheden, wegbeheerders, marktpartijen, transportsector, vervoerders, verladers, ingenieursbureaus, aannemers, havens en kennisinstellingen aan de bereikbaarheid van onze provincie.

Zo maken we Zuid-Holland elke dag beter!

Bezoek website
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.